top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Rent a santa – Liz Ouwens

Voor kerst feelgoods ben ik nu helemaal te porren! Super veel zin om dit tussendoortje te ontdekken. De verhalenfabriek super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098535 | 15 oktober 2023 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op feelgood en kerst, dus deze tijd van het jaar en deze combi sta ik te springen om de nieuwste kerstboeken te gaan ontdekken. Zo kwam De Verhalenfabriek op 15 oktober met dit heerlijke nieuwe tussendoortje. Ik ben erg blij dat ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen. De simpele cover is uitnodigend door de vrolijke illustratie van een man en vrouw in een sexy kersttenue. Ik heb nog niet eerder iets gelezen van Liz Ouwens, maar deze schrijfster stond wel op mijn verlanglijstje, dus nu heb ik twee vliegen in één klap. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Elin heeft een grote liefde voor kerst, ze runt samen met haar beste vriendin Floor een bedrijf waarbij ze kerstmannen verhuren. Elin is zelfs zo dol op kerst, dat ze de namen van haar kinderen hierop gebaseerd heeft. Het is de eerste kerst voor haar dochter Holly en helaas kan Elin haar niet de kerst geven die ze graag gewild had, omdat ze net gescheiden is. Ze had niets liever gewild dan nog samen te zijn met haar ex, maar zijn slippertje kan ze hem niet vergeven. Tijdens het flyeren voor haar bedrijf komt ze een aantrekkelijke man tegen, langzaam groeien haar gevoelens en haar twijfels voor Hidde. Durft ze opnieuw voor de liefde te kiezen?

 

Mijn ervaring: Liz Ouwens heeft een ongelofelijk fijne, levendige, realistische en vlotte schrijfstijl met enorm leuke humor. Hierdoor leest het verhaal enorm lekker weg en ga je er heerlijk in op. Het verhaal is geschreven vanuit Elin, een net gescheiden moeder die een druk bestaan heeft. Door alle gebeurtenissen in haar stukgelopen huwelijk heeft ze zo haar twijfels over mannen gekregen. Elin, maar ook de andere personages als Hidde en Floor zijn goed en realistisch neergezet. Het verhaal heeft een enorm leuke verhaallijn met leuke wendingen en gebeurtenissen. Hierdoor verveelt het verhaal geen moment en lees je dit verhaal met een lach op je gezicht. Ook het kerstgevoel spat er aan alle kanten vanaf, waardoor ik helemaal in een cosy kerststemming kom. Om de sexy kerstmannen van Floor heb ik dan ook hardop gelachen. Ook de heftige twist die het verhaal nog even maakt, houdt je als lezer nieuwsgierig naar het einde. Rent a santa is een ongelofelijk leuke, grappige en mooie feelgood, waarvan ik compleet in de kerststemming kwam. Het is een realistisch en leuk verhaal, dat mooie wendingen en gebeurtenissen heeft. Ik heb enorm genoten van dit heerlijke tussendoortje.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page