top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Rijk van vlees en vuur – Jennifer L. Armentrout

Na het lezen van deel 1 van de serie, wilde ik natuurlijk weten hoe het avontuur van Poppi verder zou gaan.

Nederlands | Paperback | 9789020551013 | Druk: 1 | mei 2022 | 624 pagina's | Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €25,-


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel , Uit bloed en as, kan ik niets anders concluderen dan dat ik wil weten hoe het verhaal van Poppy en Casteel verder gaat. Wat zal hun reis en de weg verder brengen? Welke beslissingen gaat Poppy nemen? De cover is ditmaal, in tegenstelling tot de extreem donkere cover van deel 1 een hele lichte cover. Wel is er geen twijfel over mogelijk dat de delen bij elkaar horen en mooi op elkaar aansluiten.

 

Het verhaal:

'Rijk van vlees en vuur' van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel van Blood & Ash, haar beste fantasysaga tot nu toe! Nu in een exclusieve limited edition!


Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren...

 

Mijn ervaring:

Zonder moeite zit ik gelijk weer in het verhaal en word ik meegezogen in de reis die Poppy en Casteel maken. Jennifer L. Armentrout heeft een hele vlotte, krachtige en filmische schrijfstijl waardoor je je echt helemaal in de boeken verliest. Hierdoor zijn de boeken ook enorm moeilijk weg te leggen.


De verhaallijn is wederom origineel en geeft een ander gevoel als dat het eerste deel had. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met het feit hoe de hoofdkarakters van het verhaal Poppy en Casteel zich weten te evolueren en je steeds meer van beide karakters leert kennen. Langzaam beginnen ze zich beide steeds opener en kwetsbaarder op te stellen. Voor mij gaf dit echt diepgang en een extra laag aan de al spannende verhaallijn. Het verhaal neemt wederom enorm veel wendingen waardoor zowel de spanning als het tempo heerlijk in het verhaal blijft.

Het plot was echt alles behalve wat ik verwacht had. Dit weet Jennifer L. Armentrout keer op keer bij haar verhalen te doen. Iedere keer opnieuw weet ze me weer van mijn sokken te blazen.


Wel sla je dit boek niet helemaal met een goed gevoel dicht, want het verhaal is nog niet afgelopen en ik wil nu dan ook niets liever dan aan het derde deel van deze serie beginnen. Gelukkig is deze inmiddels al verschenen en kan ik daar snel van gaan genieten.


Voor iedere serie en fantasy liefhebber, is deze high fantasy serie een mega dikke aanrader en een MUST-READ. De verhaallijn is ijzersterk en het verhaal is echt filmisch neergezet, waardoor je er compleet in op gaat. Begin wel bij deel 1!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page