top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt

De sfeer van de cover en de titel intrigeren me enorm. De sepia-gloed erover heen maakt t helemaal onheilspellend en maakt me nieuwsgierig om het boek te willen lezen.Nederlands | Paperback | 9789463967969 | Druk: 1 | juli 2021 | 380 pagina's


Beschrijving:

We volgen het verhaal van Michelle Deckers. Ze denkt dat ze alles in haar leven is kwijtgeraakt. Omdat ze niet meer weet wat ze wilt, besluit ze haar spullen in haar oude Volvo te laden en te vertrekken. Te vertrekken naar nergens. Michelle heeft haar hele leven geleefd naar verwachtingen van anderen. En nu ze alles kwijt is weet ze niet wat ze zelf zou willen.


We volgen haar op haar roadtrip lang de meest idyllische kunst en strandplaatsjes waar Michelle geniet. Aan de Portugese kust ontmoet Michelle Isa en haar dochtertje Frey. Michelles gevoel van vrijheid slaat om in verantwoording als ze zich erge zorgen maakt om Frey. Isa kan nogal wisselvallig overkomen. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer er op het strand een lijk aanspoelt van een verminkte man. Toch durft Isa Michelle in vertrouwen te stellen en het verhaal van Isa en Frey blijkt zelfs ingewikkelder dan ze dacht.


Michelle wantrouwt iedereen door haar verleden, maar wil dit veranderen, een van de redenen van haar Roadtrip. En ze wil kleine Frey ook niet aan het noodlot overlaten.

Maar wanneer er een tweede dode valt, geen onbekende, beseft Michelle dat ze zich in de gevaarlijkste rit van haar leven bevindt.


Tijdens deze rit komen er ook brieven voorbij, die geschreven zijn vanuit een onbekend perspectief. Waardoor de nieuwsgierigheid, spanning, maar ook verwarring in de verhaallijn tot een hoogtepunt oplopen.

 

Voor het lezen:

Ik ben enorm benieuwd naar het verhaal. De tekst op de achterkant van het boek, en de cover met de titel maken me enorm nieuwsgierig naar het verhaal. Kan een roadtrip echt zo eng en spannend worden?


Tijdens het lezen: Je zit vrij snel goed in het verhaal en Barbara weet gelijk de spanningsboog goed op te bouwen. Haar schrijfstijl is vlot, uitdagend en krachtig. Ze weet hoe ze echt op het psychische in je hoofd kan inspelen, waardoor je ook het wantrouwen van Michelle op alle personages overneemt en helemaal meeleeft en overal de kriebels van krijgt.


Conclusie: Het verhaal is enorm spannend en Barbara weet je gelijk vanaf het begin mee het verhaal in te zuigen waardoor je echt helemaal meevoelt met Michelle en alles wat haar overkomt op de reis. Daarnaast weet ze ook echt op een of andere manier op je gevoel in te spelen, want ik vrij nuchter en heb niet snel wantrouwen, maar op een of andere manier wist Barbara het met haar verhaal wel bij me op te roepen. De sfeer die ze in het verhaal weet neer te zetten is ijzersterk.

De onbekende en vreemde brieven die door de verhaallijn heen lopen, maken het extra spannend, onheilspellend en soms ook heel verwarrend.


Op een gegeven moment was ik echt iedereen in het verhaal aan het wantrouwen en ik zag overal wel wat achter. Hierdoor wordt de spanning en verwarring steeds hoger en zeker wanneer het verhaal nog een paar keer een hele andere wending neemt. Dat zorgde voor mij dat ik een slapeloze nacht er van had en de dag erop het boek, koste wat kost uit moest lezen.

Dit heeft ze echt geweldig goed gedaan!


Je hebt de hele roadtrip nodig om Michelle uiteindelijk helemaal te leren kennen, hierdoor wordt het personage van Michelle echt heel sterk. Daarnaast geeft Barbara door het hele verhaal heen hele mooie boodschappen af aan jou als lezer. Je ziet in dat je moet leven uiting moet geven aan je eigen gevoelens naar de ideeën moet leven.


Ook het gebruik van een totemdier in het verhaal heeft ze op een enorm goede manier verwerven in het verhaal. Aan het einde geeft ze hier nog een extra toelichting op, zodat je meer weet over de betekenis van het totemdier Libelle.


Het hoofdstuk dat daarna kwam gaf helemaal nog even een mega harde twist aan het al dan niet geweldige verhaal. Hierdoor was ik echt verbluft en kreeg ik een hele achtbaan aan gevoelens. Voor mij maakte dit dat ik dit boek een echte knaller van een aanrader vindt. Ik ben niet bekend met ander werk van Barbara de Smedt, maar dit verhaal is echt enorm sterk en het heeft me echt weten te raken. Dus ik ben enorm benieuwd naar haar andere boek “Alleen”.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page