top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Rood, wit & koningsblauw - Casey Mcquiston

Ik kijk enorm uit naar dit boek. Het zou een heerlijke humoristische young adult. Daarnaast is het een debuutroman van Casey McQuiston die verschillende prijzen heeft gewonnen; Goodreads Choice Awards in de categorieën Best Debut Novel en Best Romance en een Alex award.Nederlands | Paperback | 9789020538212 | Druk: 1 | juli 2020 | 400 pagina's


Beschrijving:

Deze romcom gaat over Alex, first son van de Amerikaanse president en Henry, Britse prins. Wanneer de moeder van Alex wordt verkozen tot president van Amerika, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd in de media. Hij is knap, charismatisch en enorm intelligent. Het publiek en de media houden hem constant in de gaten.

Er is alleen één probleem, Alex kan niet door een deur met de Britse prins Harry, waarmee hij constant in de clinch ligt. Na een ruzie op een bruiloft krijgt de media en tabloids hier lucht van en zetten direct de aanval op de twee in. Vanwege hun status worden ze door beide huizen gedwongen om de wereld te laten zien dat ze het goed gemaakt hebben.

Het begint als een gedwongen nepvriendschap, die uitgroeit tot iets wat veel dieper zit en veel gevaarlijker zou zijn als de media en de tabloids hier lucht van gaan krijgen. Kan hun liefde de wereld redden? Ook als deze liefde anders is dan dat er van hen beide verwacht wordt?

 

Voor het lezen:

Ik heb echt zin om een heerlijke young adult met de nodige humor en liefde te lezen. Dus ik kijk er echt naar uit.


Tijdens het lezen: Je zit gelijk lekker in het verhaal, het leest heerlijk weg en is lekker luchtig door de vele humor in het verhaal.


Conclusie: Het is echt een heerlijk boek. Ik heb er echt van genoten. De personages van Alex en Henry zijn enorm goed neergezet, ze zijn echt 2 hele verschillende karakters en personages. Maar Casey heeft ze zo goed weten te beschrijven in dat je je in beide heel erg kan inleven en met ze kan meevoelen. Dat heeft ze bijzonder knap weten te doen. Hoe dat de liefde en passie wordt verwoord en beschreven is echt fenomenaal. Het is een heerlijk origineel verhaal, ook door het stukje politiek dat er in verwerkt zit. Het zorgt voor een hele originele combinatie, maar ook genoeg diepgang. Het verhaal is meeslepend en de humor is echt geweldig, maar er zijn ook echt stukken die me hebben weten te ontroeren.


De zoektocht die de personages weten te maken naar hun ware identiteit is herkenbaar, maar blijkt voor mensen die zo in de spotlight leven nog ingewikkelder. Hoe kan je jezelf zijn in een wereld die zoveel verwachtingen en beperkingen met zich meebrengt.

Dit verhaal blijft je boeien door de wendingen die het verhaal constant weet te maken.

Echt een heerlijke aanrader! Ik hoop dat er na deze geweldige debuutroman van Casey nog vele boeken gaan volgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page