top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

Alleen al bij het zien van deze fantastische cover wist ik dat ik het boek wilde lezen.

Nederlands | Paperback | 9789402712971 | 12 juli 2023 | 288 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van deze op en top feelgood cover die me een heerlijk zomers gevoel geeft, weet ik, dat ik dit boek moet en zou lezen. Ik had het boek daarom ook gepre-orderd, zodat ik het zo snel mogelijk kon lezen. Ik heb het gevoel dat dit een boek zal zijn waarmee je kan wegdromen en compleet in op kan gaan. Ondanks dat het het eerste boek van Rebecca Raisin is, heb ik hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Rosie Lewis heeft haar leven tot in de details uitgestippeld. Een fantastische baan als souschef met een Michelinster, een echtgenoot en kinderen op de planning. Tot haar verjaardag, waarbij hij als verrassing het nieuws heeft dat hij al tijden een ander heeft. Hij vertrekt en Rosie blijft gebroken achter. Na drie flinke glazen wijn wordt Rosie de volgende ochtend wakker van de deurbel en komt ze tot de ontdekking dat ze online een felroze camper gekocht heeft van haar laatste spaargeld. Ze beseft dat dit haar kans is om er zelf op uit te trekken. Rosie besluit de reis van haar leven te gaan maken, zichzelf terug te vinden en hopelijk ook een nieuwe kans in de liefde te vinden. Zolang ze samen met Poppy is, de tot theewinkel omgebouwde camper kan er niks meer misgaan toch?

 

Mijn ervaring:

Rebecca Raisin heeft een enorm prettige en fijne schrijfstijl, het is op en top feelgood. Ze schrijft vlot, luchtig en vol gevoel met eenvoudige en vrij korte zinnen. Hierdoor leest het verhaal enorm vlot en fijn. Het verhaal begint met het klappen van de perfecte bubbel van Rosie. Door dit overweldigende en emotionele begin wordt je als lezer echt mee het verhaal ingetrokken en weet Rebecca Raisin ervoor te zorgen dat je als lezer echt meeleeft en voelt met Rosie.


Niet enkel Rosie maar ook de andere personages in het verhaal zijn heel eigen en verschillend neergezet. Dit zorgt ervoor dat het verhaal nog realistischer voelt en daardoor nog meer tot leven komt. Ook de sterke en goede dialogen laten het verhaal echt vol gevoel en emotie spreken. Daarbij heeft Rebecca Raisin een erg leuk gevoel voor humor, ik heb daardoor vaak hardop om de gebeurtenissen en uitspraken van met name Rosie moeten lachen.


Het verhaal heeft een originele, leuke en goede verhaallijn, waarbij je ongetwijfeld wegdroomt. Direct vanaf het begin had de verhaallijn me te pakken en kon ik er in meegaan. Door de onverwachte wendingen en gebeurtenissen wist het boek me in zijn greep te houden. Het is heerlijk luchtig en de wat zwaardere onderwerpen worden goed ondersteund met de nodige humor, waardoor het boek prettig blijft om te lezen. De plot en plottwist zorgen voor een heerlijk verrassend en uiteindelijk op en top feelgood einde.


Rosies reizende theewinkel is een enorm leuk, grappig en mooi verhaal. Het boek had me vanaf de eerste bladzijde te pakken en door de vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl ging ik helemaal op in het verhaal. De onverwachte wendingen en gebeurtenissen hielden me echt aan het boek gekluisterd en ik heb dan het boek ook in één middag uitgelezen. Ik heb enorm genoten, hopelijk gaan er nog meer boeken van Rebecca Raisin verschijnen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page