top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Salvador praat met dieren – Dian van der Veer

Na Yessica's dromen was ik ook erg nieuwsgierig naar het andere boek van Dian van der Veer.

Nederlands | Paperback | 9789464039818 | Druk: 1 | 18-02-2022 | 342 pagina's | Uitgeverij Boekscout | Prijs € 23,50


Voor het lezen:

Na Yessica's dromen was ik ook erg nieuwsgierig naar het andere boek van Dian van der Veer. Dit boek is een stuk dikker dan het andere boek. Het boek is opgedeeld in 3 delen, die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gelezen. De cover is weer een geschilderde illustratie en erg uitnodigend. In een hele kleurrijke omgeving, zien we een groot zwart steigerend paard, op de achtergrond zijn ook nog 2 dolfijnen en een roofvogel te zien. In de zon die tussen de wolken doorkomt staat de titel. Salvador knalt er echt uit, praat met dieren valt net iets meer weg.

 

Het verhaal:

We volgen het verhaal van Salvador en zijn vriendinnetje Willemijn. Salvador heeft een speciale gave, hij kan via gedachten communiceren met dieren. Salvador en Willemijn ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Spanje. Er ontstaat een hele hechte vriendschap tussen die twee.

Deel 1) Salvador en Willemijn starten een actie om geld in te zamelen om armen mensen te helpen. Verder helpt Salvador Trevor een zwarte wilde hengst met een traumatisch verleden. Zal dit hem lukken?

Deel 2) In Spanje stuiten ze tijdens het varen op dolfijnen, waarmee ze speciale momenten beleven. Er blijken sluwe mannen te zijn, die duistere plannen hebben met de dieren. Er dreigt een hoop gevaar, maar de vrienden schieten te hulp. Zullen ze de dieren kunnen redden?

Deel 3) De vrienden reizen naar Bolivia naar de tante van Tara. Hier ontdekt Salvador dat zijn gave verder reikt en dat hij ook voorspellende dromen krijgt. Hij droomt iedere keer over arenden. Ze komen tot de ontdekking dat er een illegale handel is in deze roofvogels, die op een slechte manier worden behandeld. Ook ditmaal bouwen de kinderen een bijzondere band op met de dieren en doen ze alles wat in hun macht ligt om deze dieren te redden.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met Willemijn die met haar familie in Spanje is en zo in contact komt met Salvador. Door deze opbouw leer je op een hele leuke manier de twee hoofdpersonen uit het verhaal goed kennen. Langzaam aan worden er aan het verhaal steeds meer vrienden en familie toegevoegd, waardoor je die ook allemaal leert kennen. Dian heeft hele unieke en eigen karakters bedacht en neergezet, waardoor ieder karakter in het verhaal een eigen identiteit heeft.


Het verhaal heeft een vertelperspectief dat voor een groot gedeelte beschrijvend is. Dian weet de sfeer, gevoel en het verhaal heel goed en mooi weg te zetten, waardoor dat je goed in het verhaal op gaat. De verhaallijn, of in dit geval de verhaallijnen zijn leuk verschillend van elkaar en sluiten toch perfect op elkaar aan. Ook de liefde voor de natuur en dieren heeft Dian enorm krachtig neergezet, die je als lezer ook zeker voelt als je het verhaal leest. De verhalen zijn ditmaal wel wat langer dan haar andere boek, maar de hoofdstukken zijn kort waardoor het verhaal goed in stukken te lezen is.


Dian heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes en de verhalen zijn hier qua zinsbouw, woordkeuze en spanning goed op afgestemd. De verhalen worden soms wel spannend, maar lopen ook gelukkig altijd weer goed af.


Dit jeugdboek is voor dierenliefhebbers absoluut een enorm leuke aanrader om te lezen.


Het boek is te koop via boekscout, klik hier voor de link. Leuk weetje! De royalty's ieder verkocht boek gaan naar War Child.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page