top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sant'Anna – Jerrad Hoff

Van Jerrad Hoff kreeg ik deze veelbelovende roman als recensie-exemplaar. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464069150 | 09 juli 2021 | 448 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Jhb | Prijs €9,95


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik drie totaal verschillende romans van Jerrad Hoff gelezen. Hierdoor weet ik eigenlijk ook niet wat ik precies weer van deze roman kan verwachten. Wel heb ik besloten om ditmaal vooraf niet de flaptekst te lezen, maar me te laten verrassen door het verhaal. Op de cover zien we een zwart-wit foto van een kind op blote voeten, wandelend over de keien. Ik ben erg benieuwd...

 

Het verhaal:

1994, Lago di Como, Italië. Chiara Arrighetti is inmiddels 61 jaar en is een zeer succesvolle modeontwerpster, waardoor ze een bestaan leidt waar velen van dromen. Decennialang weigerde Chiara Arrighetti te praten over haar privéleven, maar nu besluit ze daar een eind aan te maken. Daarom huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven. In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven. Ze toont Francesca dagboekfragmenten en vertelt over haar leven in het naoorlogse Genua, over haar eerste successen in Milaan van de jaren 50 en over haar grote liefde. Terwijl ze Francesca openhartig vertelt over haar bijzondere en succesvolle leven onthult Chaira aan de hand van haar dagboek ook steeds meer over een geheim dat ze sinds augustus 1944 met zich meedraagt. Op dat moment werd Italië bezet door de nazi's en beleefde Chiara dingen die ze haar hele leven angstvallig verborgen heeft willen houden. Deze dag en gebeurtenissen teisteren Chiara al haar hele leven en had een weerslag op haar keuzes, de liefde en het geluk in haar leven.

 

Mijn ervaring:

Jerrad Hoff weet me weer gemakkelijk met zijn vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl zijn nieuwe roman in te trekken. Ook bij deze roman weet Jerrad Hoff ervoor te zorgen dat de wendingen, gebeurtenissen en personages je echt weten te raken. Hierdoor wordt het een heftig, intens, mooi en bovenal bijzonder verhaal dat enorm meeslepend is.


We volgen het verhaal van Chiara Arrighetti, waarbij we wisselen van haar in het heden op 61 jarige leeftijd en switchen we terug in de tijd waarin we langzaam aan steeds meer over haar leven en de mooie, heftige en bovenal heftige gebeurtenissen te weten komen. Het personage is met veel aandacht en gevoel neergezet. Jerrad Hoff weet haar, net als de andere personages, erg realistisch neer te zetten. Zeker doordat meerdere personages diepgang en een achtergrond hebben die allemaal in de verhaallijn worden verweven is het echt een boek dat je raakt.


Het verhaal heeft een sterke opbouw en door het heftige begin, wil je meer weten over de werkelijke gebeurtenissen van die ene dag die de rest van het leven een grote invloed heeft op Chiara. Het is een mooie, heftige, aangrijpende, intense en ontroerende verhaallijn. Ofwel, het is een verhaal dat enorm veel emoties bij je oproept. Daarbij zijn wel een aantal gebeurtenissen ook nog eens erg heftig en schokkend, want Jerrad Hoff weet het levendig en intens te beschrijven. Zeker wanneer je in het nawoord ook nog eens leest dat een aantal gebeurtenissen in het verhaal gebaseerd zijn op historische feiten. De opbouw naar het plot is goed, zeker doordat ik door de voorgaande romans een bepaald einde verwachtte, wist het einde van deze roman me te verrassen.


Sant'Anna is een vlotte en levendig geschreven roman. Het is een erg bijzonder, origineel en mooi verhaal. Het is wel een verhaal dat ook erg schokkend, aangrijpend en heftig is, maar het verhaal zit erg goed in elkaar en weet je echt te raken. Daarbij sluit het verhaal op verrassende en bijzondere wijze af. Prachtig verhaal, echt een aanrader. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page