top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schaduw – Ben Kegels

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books, dit boek om mee te doen aan de read-along. Dank je wel!!

Nederlands | E-book | 9789464661316 | 09 november 2022 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van Ben Kegels, dus ik ben super nieuwsgierig naar zijn schrijfstijl. De cover is in ieder geval uitnodigend en past goed bij een thriller. Ik heb ervoor gekozen om niet de flaptekst te gaan lezen, maar me een keer te laten verrassen door het verhaal.

Daarnaast vind ik het ook erg leuk om mee te doen aan leesclubs en in dit geval een read-along, om zo samen een boek te bespreken.

 

Het verhaal:

De familie Zukic, voor de buitenwereld een perfect en succesvol gezin. Ivan Zukic runt een succesvol eigen bedrijf en is getrouwd met Claire, een knappe en toegewijde huismoeder. Samen hebben ze drie kinderen die het uitstekend doen op school.

Helaas gaat er achter die façade heel wat schuil. Ivan Zukic loopt tegen problemen aan en Claire kampt al enkele jaren met psychische problemen die enkel lijken toe te nemen. De problemen worden met de dag groter en beetje bij beetje gaat het hele gezin er langzaamaan onderdoor. Zeker wanneer Claire ook nog eens 's nachts donkere schaduwen rondom hen begint te zien. De situatie lijkt compleet uit de hand te lopen.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct weet te fascineren, is dat dit verhaal constant per hoofdstuk wisselt tussen de verschillende gezinsleden. Hierdoor krijg je van alle 5 de gezinsleden een goed beeld van wat er in hen omgaat, hun gedachten en wat hun beweegredenen zijn om dingen wel of niet te doen.

Vanuit dit perspectief weet Ben enorm goed een spanning op te bouwen tussen de verhoudingen van de gezinsleden onderling. En niet enkel de gezinsleden, ook personages buiten het gezin.


De verhaallijn is origineel en verrassend opgebouwd. Door de constante verandering van hoofdpersonage eindigen de meeste hoofdstukken met een kleine cliffhanger en stapt Ben over op een ander personage. Het verhaal roept een hoop vragen op, vooral als Claire de schaduwen begint waar te nemen. Wat is waar? Wat is niet waar? Hoe zit de vork in de steel? Ben Kegels heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, maar weet de personages enorm goed uit te diepen.

Zeker de spanningsvelden tussen de personages heeft hij echt goed neergezet in het verhaal, die kon je echt voelen. Het plot wist me te verrassen en dit kan ik enorm waarderen.


Deze thriller was origineel en verrassend. Doordat het verhaal geschreven is met een wisselend perspectief tussen de verschillende gezinsleden weet Ben Kegels een goede spanning op te bouwen. Door de wisseling eindigt ieder hoofdstuk met een kleine cliffhanger waardoor je wilt weten hoe het met dat gezinslid verder gaat. Het plot was verrassend en daarom raad ik dit bijzondere boek dan ook zeker aan om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page