top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schaduw - Timo Parvela

Alleen al door de spannende en uitnodigdende cover, wist ik dat ik dit boek absoluut moest lezen. Uitgeverij Condor bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789464530681 | 31 augustus 2023 | 192 pagina's Uitgeverij Condor | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Alleen al door de spraakmakende, intrigerende en huiveringwekkende cover, werd ik enorm enthousiast en wilde ik erg graag het boek lezen. Van Uitgeverij Condor kreeg ik een recensie-exemplaar. Super bedankt. Op de cover zien we een stad bij nacht, waarbij in de lucht een magische en mistige kracht met gezicht heult in het groen. Het geeft een erg spannend beeld. Zeker met de titel in goud folie die de cover op prachtige wijze afmaakt. Ik heb erg hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De dertienjarige Pete Valo is erg verdrietig en voelt zich hopeloos. Zijn allerbeste vriendin Sara is heel erg ziek en niemand weet wat er met haar aan de hand is. Pete hoopt op een wonder en die nacht wordt hij wakker van een vreemde geur. Op zijn bed zit een mysterieuze elf die hem een voorstel doet. Hij kan Sara beter worden, maar in ruil hiervoor wil hij de schaduw van Pete. Pete aarzelt, maar gaat akkoord. Het duurt niet lang voordat de eerste problemen opduiken nu hij zonder schaduw door het leven moet. Een bloedstollend avontuur door sneeuw en ijs, waar ze gevaarlijke wezens tegenkomen die zich in het duister verschuilen.

Het eerste deel in een nieuwe serie van Timo Parvela, met geweldige tekeningen van Pasi Pitkänen.

 

Mijn ervaring:

Naast de prachtige cover die is geïllustreerd door Pasi Pitkänen heeft ze ook gedurende het verhaal de meest prachtige, spannende en huiveringwekkende illustraties gemaakt, die het al erg spannende verhaal nog meer tot leven brengen. Timo Parvela heeft een erg vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl. Hij weet de kinderen en de enge magische wezens zo te beschrijven, zodat ze helemaal tot leven komen. Daarbij houdt hij erg goed rekening met de woordkeuze en zinsopbouw waardoor 9 -12 jarige dit boek gemakkelijk kunnen lezen.


Het verhaal is voornamelijk geschreven vanuit de dertienjarige Pete. Waardoor het verhaal goed aansluit bij de lezers en zij zich ongetwijfeld gemakkelijk in het personage kunnen verplaatsen. Het personage is realistisch en levendig neergezet en zijn kinderlijke manier van doen, maar ook zijn onzekerheid is mooi verwoord. Ook weet hij thema's als vertrouwen, vriendschap en samenwerken op prachtige wijze in de spannende verhaallijn te verwerken. Het is een huiveringwekkend, spannend, magisch en mooi avontuur en een leuk extraatje is dat het boek ook een kersttintje heeft. Het is echt zo'n verhaal waar je compleet in op gaat en alles om je heen vergeet. Eén nadeel: het boek eindigt met een gigantische cliffhanger. Wel kan je gelukkig al een klein stukje van het tweede deel lezen, wat me nu al doet popelen naar deel twee.


Schaduw is een super spannend, griezelig, avontuurlijk en magisch avontuur. Het is erg vlot, beeldend en levendig geschreven. Daarbij weten de prachtige illustraties van Pasi Pitkänen het verhaal nog meer tot leven te brengen. Het is echt een verhaal dat je meermaals op het puntje van je stoel laat zitten en het eindigt met een cliffhanger. Ik hoop dat deel twee snel gaat volgen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page