top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De acht kastelen 1 - Schaduwdochter – Rachel van Charante

Dit boek is zo uitnodigend dat ik dolblij ben dat ik van Xander Uitgevers de kans krijg het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401620536 | 07 september 2023 | 352 pagina's Xander uitgevers | Prijs €20,99


Voor het lezen:

De prachtige en uitnodigende paarse cover, weet door de opvallende kleur en het enigszins duistere en geheimzinnige beeld direct mijn aandacht te trekken. Het grote landhuis bij een zonsondergang is intrigerend. Ik heb nog niet eerder een boek van Rachel van Charante gelezen, maar aangezien ik al veel positieve reacties over haar vorige boeken heb gehoord en zie dat ze ook een bestseller auteur is, heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Carmen verhuist samen met haar vriend Vik naar zijn ouderlijk landhuis: Kasteel Vorden. Daar probeert Carmen de gewelddadige overval te verwerken. Ze wil zelf haar handen uit de mouwen steken met het idee dat dit haar zal helpen bij haar herstel. Tijdens het opruimen stuit ze op een lang verborgen familiegeheim. Carmen raakt al snel verstrikt in het verhaal van Guusje, die in 1917 voor haar zieke zusje probeert te zorgen. Het uitzicht van Guusje en haar familie is zorgwekkend, totdat ze de steenrijke Hugo ontmoet die haar een baan aanbiedt op zijn landgoed. Het lijkt een sprookje. Lukt het Guusje om zich staande te houden in haar nieuwe omgeving en omringt door intriges en bedrog? Lukt het Carmen om de geheimen te ontrafelen en de fouten van honderd jaar geleden recht te zetten?

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijke schrijfstijl heeft Rachel van Charante. Ze schrijft levendig, vlot maar ook vol sfeer en gevoel. Dit zorgt ervoor dat je je helemaal in het verhaal waant en er in op kan gaan. De personages, met name Carmen en Guusje, zijn enorm goed neergezet en uitgediept. Zeker met Guusje en de harde strijd waarmee ze te maken krijgt, weet me echt te raken. Ook de andere personages als Hugo, Dirkje, Koen, de Barones zijn ook op geweldige en heel eigen neergezet. Dit zorgt voor een erg levendig en realistisch evenwicht. Het verhaal volgt twee verhaallijnen, die van Carmen en Guusje. Die per hoofdstuk wisselen. Naarmate Carmen meer onderzoek doet naar het verleden, ontvouwt ook beetje bij beetje het ontroerende, aangrijpende en heftige verhaal van Guusje. Ik vind het enorm knap hoe Rachel van Charante beide verhaallijnen op zo'n sterke wijze met zoveel diepgang neerzet. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat je het boek gewoon niet weg kan leggen en door wil lezen. Ik heb het boek dan ook in één middag verslonden. Wauw.. met een zucht sla je dit prachtige boek dicht. Ze weet op een goed moment het verhaal af te ronden, maar ook mooie openingen te geven voor deel twee. Schaduwdochter, het eerste deel van De acht kastelen serie van Rachel van Charante is een origineel, sterk en aangrijpend verhaal. Het verhaal volgt een tijdlijn in het heden waarin Carmen onderzoek doet na honderd jaar geleden, waaruit een tweede enorm aangrijpende verhaal zich ontvouwt. Door de levendige vlotte schrijfstijl vol gevoel en sfeer weet Rachel van Charante ervoor te zorgen dat je compleet in het prachtige verhaal opgaat. Ik kijk nu al uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page