top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schilder mij – Chris Meelis

Ik kreeg van Uitgeverij de Boekenvos de kans deze nieuwe erotische novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 445 | juli 2023 | 54 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De boekenvos | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Ik hou ervan om tussen alle boeken door ook eens te genieten van een korte novelle. Toen ik van Uitgeverij De Boekenvos de vraag kreeg om deze nieuwe novelle te lezen en te recenseren, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze novelle, vooral omdat het een ander genre is dan waar ik normaal voor kies en ik de schrijver Chris Meelis nog niet ken. Ik ben benieuwd...

 

Het verhaal:

Cath Morren heeft een verleden, maar ze heeft nu haar leven weer op de rit en werkt als collectiebeheerder voor Haynes Fine Arts Galeries in Londen. Ze is dol op haar werk en gelukkig heeft ze ook grote steun aan haar zus Liz. Op een feestje van Haynes Fine Arts Galeries loopt Cath Joran tegen het lijf. De enige man die ze ooit lief had. Inmiddels is Joran uitgegroeid tot internationaal gewaardeerd kunstenaar. Cath heeft na al die jaren bewondering voor zijn werk en een enorm zwak voor hem. Wanneer ze elkaar treffen, realiseert ze zich dat haar gevoelens er nog altijd zijn. Het laat een passie in haar opbloeien. Zou Joran haar de fouten die ze maakte kunnen vergeven? Kunnen ze het verleden achter zich laten en een nieuwe start maken?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een paar mooie dichtregels die je als lezer nieuwsgierig maakt. Het verhaal kent een rustige opbouw waarbij Cath en Joran elkaar treffen op het feestje. Chris Meelis maakt niet meteen duidelijk wat de reden is van hun breuk, en dat maakt me als lezer erg nieuwsgierig. Chris Meelis heeft een hele gepassioneerde en levendige schrijfstijl, wat ervoor zorgt dat het verhaal prettig en fijn leest. De 2 personages, met name Cath en Joran, worden ook levendig beschreven. Ze worden niet echt enorm uitgediept, Cath wel iets meer dan Joran. Toch gaat het verhaal ook met de verhaallijn niet echt de diepte in, maar draait het met name om de erotiek en de spanning en seksualiteit die tussen de twee personages weet op te bloeien. Dit wordt dan ook uitgebreid en levendig beschreven. Voor mij persoonlijk had er wel iets meer verhaal in mogen zitten. Schilder mij is een levendig en vlot geschreven novelle. De novelle kent niet enorme diepgang of veel verhaallijn, maar wel enorme passie, spanning en erotiek tussen de twee hoofdpersonages die uitgebreid beschreven wordt. Hierdoor komt het verhaal echt tot leven en kan je heerlijk in de erotische novelle op gaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page