top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Shadajaël – Theo Barkel

Ik won op facebook een gesigneerd boek van Shadajaël, Theo Barkel super bedankt.

Nederlands | Paperback | 9789078437468 | 14 juni 2018 | 272 pagina's Uitgeverij Macc | Prijs €16,95


Voor het lezen:

Het is het eerste boek dat ik van Theo Barkel ga lezen. Ondanks dat ik weinig boeken in het horrorgenre lees, vind ik het weleens een leuke afwisseling. Zeker als ik een boek krijg van de schrijver zelf. Het boek bevat 3 verhalen en is het eerste deel. Ik ben erg benieuwd. Ook het idee van 3 verhalen die weer één lijn vormen lijkt me erg interessant.

 

Het verhaal:

Shea is een avond flink gaan stappen, wanneer hij 's ochtends wakker wordt, dringt langzaam de waarheid tot hem door. Kan hij ontsnappen aan de duivelse situatie? Hij wordt achtervolgd door de verdoemenis, maar een excentrieke priester zet zich in om de ziel van Shea te beschermen. De machtige demon geeft zich niet zo snel gewonnen. Er blijkt veel meer op het spel te staan dan dat hij aanvankelijk dacht en moet zich uiteindelijk in het hol van de leeuw wagen om zijn vrienden te redden.

 

Mijn ervaring:

Theo Barkel heeft een vlotte, fantasierijke en levendige schrijfstijl. Hij maakt een goede start met het verhaal waarin Shea nog een doodnormaal mens is die een avond gaat stappen. De avond die zijn leven en die van anderen compleet veranderd. Op deze wijze weet Theo Barkel je erg goed mee te trekken in het duivelse, enge en spannende verhaal.


Het boek is opgedeeld in drie verhalen die op elkaar aansluiten en wel in volgorde gelezen moeten worden. We volgen het verhaal van Shea, maar het verhaal is niet enkel vanuit dit personage geschreven, we lezen het verhaal ook vanuit Piwi (Peter William Hammond), Kalter en Caraline. Gedurende de hoofdstukken wisselt het perspectief en wordt dat enkel met een icoontje van een kruisje aangegeven, niet met de naam. Dit was jammer, want hierdoor was ik soms het perspectief even kwijt en dat haalde me uit het verhaal. Wel zijn alle personages goed neergezet en krijgen ze gedurende de delen meer diepgang.


Het verhaal, of de verhalen sluiten naadloos op elkaar aan. Zeker doordat ze elkaar opvolgen, heb je het gevoel dat je gewoon een compleet boek leest. Het zijn erg spannende, bloeddorstige en echte horrorverhalen, waarbij Theo Barkel de mythische wezens, moorden en angstaanjagende gebeurtenissen niet uit de weg gaat. Er zitten veel verrassende en goede wendingen in de verhaallijn die je aan het boek gekluisterd houden. Het eerste (totale) boek kent een mooie afronding, maar maakt je ook erg nieuwsgierig naar zijn volgende boek.


Shadajaël is een spannende, vlot en levendig geschreven horror. Het boek is opgedeeld in drie verhalen die perfect op elkaar aansluiten. De personages zijn goed neergezet en Theo Barkel weet een goede sfeer, spanning en een hoop gruwel, griezel en bloeddorstige gebeurtenissen de revue passeren.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page