top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Simpele leugens – David Baldacci

Eindelijk kan ik dan gaan genieten deze veelbelovende thriller! Ik ben al zo lang benieuwd naar de schrijver David Baldacci, tijd om hem te gaan ontdekken.

Nederlands | Paperback | 9789400515819 | 18 april 2023 | 400 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Toen ik zag dat er een nieuwe serie van David Baldacci zou uitkomen, had ik mijn oren gespitst. Ik wil al ontzettend lang deze veelbelovende schrijver gaan ontdekken en met het verschijnen van deze nieuwe thrillerserie heb ik gelijk mijn kans gegrepen. Ik heb hoge verwachtingen van deze schrijver, al wordt het mijn eerste kennismaking. Politie/detective thrillers vind ik heerlijk om te lezen, vooral als je mee kan puzzelen en tot het einde toe goed in spanning wordt gehouden. De cover is uitnodigend. De twee silhouetten van mensen uitkijkend over een lege vlakte roepen een sfeer en spanning bij me op die onheilspellend is. De typografie van de titel en schrijver zijn perfect op het beeld afgestemd, daarbij weet de ondertitel me nog nieuwsgieriger te maken naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Mickey Gibson, voormalig politieagente, maar tegenwoordig moeder van twee kinderen en werkzaam bij ProEye. Bij ProEye doet ze onderzoek naar een wapenhandelaar. Hierbij moet ze online bezittingen traceren van schatrijke oplichters. Op een dag wordt ze gebeld door Arlene Robinson, die ook zegt te werken bij ProEye. Zij heeft Mickey de opdracht om naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren. Daar aangekomen, treft ze een stoffelijk overschot aan van een man. Het is niet Rutger Novak te zijn maar een gestelde miljonair. Dan lijken de zaken nog veel vreemder te worden als Arlene Robinson helemaal niet bij ProEye blijkt te werken.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint wanneer het leven van Mickey Gibson nog rustig verloopt. Al snel lijkt hier door het telefoontje van Arlene Robinson verandering in te komen. En doet Mickey een lugubere en heftige ontdekking. Door deze opbouw leren we Mickey kennen en worden we gelijk het heftige verhaal ingezogen.


David Baldacci heeft een vlotte en actieve schrijfstijl, wat goed bij dit verhaal past. De personages heeft hij op voortreffelijke wijze neergezet. Het is mooi hoe je met Mickey het hoofdpersonage het verhaal in wordt getrokken, maar dat het verhaal ook af en toe wisselt van perspectief. Hierdoor krijg je een andere kijk op de gebeurtenissen en de situatie en weet David Baldacci ook bijzonder goed de spanning en sfeer tussen de personages neer te zetten. Vooral omdat dit verhaal om leugens draait, waarbij niets is wat het lijkt. David Baldacci weet je als lezer echt mee te laten puzzelen naar de waarheid. Daarbij weten de onverwachte wendingen en gebeurtenissen de spanning hoog op te laten lopen. Bij het plot valt het verhaal enorm mooi en kloppend in elkaar.


Simpele leugens is een originele, sterke en goede detective thriller. Door de vlotte en actieve schrijfstijl van David Baldacci wist hij me gemakkelijk mee het verhaal in te trekken. De wendingen en gebeurtenissen maken er een spannend verhaal van en daarbij weet hij ook een enorm mooi spanningsveld op te bouwen door de leugens van de personages. Wat is de waarheid? Tot het einde toe weet David Baldacci je mee te laten puzzelen naar de oplossing. Ik ben enorm benieuwd naar het tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page