top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Single tussen de sterren - Vanessa Gerrits

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze feelgood omnibus te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047209676 | 13 september 2023 | 385 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Het was al enige tijd geleden dat ik de Cupid-o-scoop serie las van Vanessa Gerrits. Nu is er van deze serie een omnibus versie uitgebracht, dus de perfecte kans om deze serie nogmaals te gaan lezen. Ik heb dus al een idee wat ik kan verwachten. Ik vind de nieuwe cover echt een enorm leuke, speelse en uitnodigende cover van een vrouw die op een bankje toekijkt wanneer een mannelijke jogger haar passeert. De astrologische tekens in de ruimte daarboven vind ik ook een enorm leuke toevoeging.

 

Het verhaal:

Samantha werkt bij een tijdschrift Lyf & Styl waarvoor ze haar eigen column heeft waarin ze schrijft over haar date avonturen die ze beleeft met de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die koppels aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Door het schrijven van haar eigen column hoopt Samantha ervoor te zorgen dat haar carrière een boost krijgt. Samantha is sceptisch, want ze mag dan wel horoscopen schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Het is toch onzin om te denken dat je zo je ware liefde vindt?

 

Mijn ervaring: Wat ik direct als een feest ervaar is dat je in plaats van korte novelles nu in één keer de eerste vier novelles van de serie achtereen gesloten kan lezen. Ik merk dat ik hierdoor nog meer in het verhaal op kan gaan en mee kan in het leven en de data avonturen van Samantha. Vanessa Gerrits heeft een op en top feelgood schrijfstijl. Ze schrijft enorm levendig, vlot en lekker luchtig waardoor het verhaal met welke wending het neemt of gebeurtenis die plaatsvindt, het ook een leuk en fijn verhaal blijft. Daarbij kan ik de humor van Vanessa enorm waarderen en kan ik meerdere keren hardop lachen om de gebeurtenissen in het verhaal. Samantha, maar ook de andere personages in het verhaal zijn enorm leuk en op unieke wijze neergezet. Hierdoor vormen ze een realistisch en gemixt gezelschap. Met name het personage Samantha zie je gedurende het verhaal nu echt groeien en evolueren, iets wat ik met het los lezen van de novelles een stuk minder ervaarde. Het verhaal heeft een leuke verhaallijn, die vooral in het eerste gedeelte gericht is op het werk van Samantha en haar date avonturen en tegen het einde van het boek steeds breder wordt, waardoor je als lezer ook meer ontdekt over de rest van het leven van Samantha. Ik vond dit een leuke ontwikkeling, want hierdoor leer en zie ik meer van het totale personage. Ik vind het ook bijzonder sterk dat Vanessa de meest grappige en verschrikkelijke dates heeft weten te beschrijven die je maar kan bedenken. Dat maakt van het verhaal echt een feest.

Single tussen de sterren is een hele leuke en vermakelijke omnibus die de eerste vier novelles van de Cupid-o-scoop serie bevat. Het is fijn dat je nu het verhaal direct door kan lezen, hierdoor zit ik veel beter in het verhaal. Het is ontzettend vlot, levendig en met veel humor geschreven. De date avonturen van Samantha brachten me echt aan het lachen. Op naar deel twee van de omnibus.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page