top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sintel en As – Mara Li

Door de prachtige cover werd ik zo getriggerd dat ik interesse kreeg in het boek. Van Dutch Venture Publishing kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798215735435 | 31 februari 20223 | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik werd zo door de prachtige cover getrokken, dat mijn keuze bepaalde dat ik het boek wilde gaan lezen. Ik heb nog niet eerder een boek van Mara Li gelezen, dus ik weet niet wat ik kan en moet verwachten. De cover heeft iets adellijks/koninklijks, mysterieus en duisters dus ik verwacht dat gevoel ook in het verhaal terug te vinden.

 

Het verhaal:

Sintel va-Assai draagt het teken van de Vuurmoeder. Hierdoor wordt ze gevreesd, want hiermee heeft ze de kracht om met de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt te beïnvloeden. Een enkeling vindt haar een zegening, velen zien haar als een heks die het land kan vervloeken. Ze groeit op als dochter van de tiraniekke Ká, die er een harde wet erop nahoudt, al is het rijk ook geen zachtaardig rijk. Op een dag wordt voor haar ogen haar vader vermoord en de moordenaar neemt de troon over. Sintel slaagt op de vlucht, haastig op zoek naar bondgenoten en een veilige plek. Wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet Sintel zeker, het is haar kroon én koninkrijk en die gaat ze terugkrijgen, wat er ook voor nodig is.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint direct midden in een aantal gebeurtenissen. Hierdoor werd het boek gelijk vanaf de eerste bladzijde levendig en zat er tempo en actie in het verhaal. Wel merkte ik dat het even duurde voordat ik alles in het verhaal kon plaatsen en me er een goede voorstelling van kon maken. Deze fantasy young adult is echt heerlijk geschreven en leest als een trein. De gebeurtenissen volgen zich snel op waardoor het verhaal geen moment verveelt.


De verhaallijn is goed opgebouwd. Zeker toen ik een duidelijk perspectief en plaatsing van alles van het verhaal gevonden had zat ik echt in de wereld van Sintel. Naarmate het verhaal vordert, kom je steeds meer over Sintel te weten en lijkt ze ook echt te evolueren. In het begin komt ze (misschien ook door de situatie) hard en gesloten over, maar naarmate het verhaal vordert laat ze ook haar kwetsbare kant en haar emoties zien, terwijl het toch een enorm sterke en bijzondere vrouw is. Ook het kleine vleugje romantiek dat door de verhaallijn heen sijpelt vind ik goed gedaan. De verhaallijn bevat veel spanning en naarmate het plot vordert neemt de spanning goed toe. Het plot was niet wat ik verwacht had, wat voor mij een verhaal nog beter maakt.


Ik heb echt genoten van het eerste deel van deze fantasy young adult. Ondanks dat ik even nodig had om in de verhaallijn te komen, was het daarna echt een sterke en spannende verhaallijn. Het verhaal leest echt heel lekker en er zit enorm veel leven in het verhaal. Ik wacht vol spanning op het tweede deel, want ik wil weten hoe het verhaal van Sintel verder gaat.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page