top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sintel en Vuur – Mara Li

Na het lezen van Sintel en As wilde ik graag deel twee lezen. Dutch Venture Publishing bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789493265714 | 04 april 2024 | 200 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Na het lezen van Sintel en As, wat een bloedstollend, spannend en magisch eerste deel was, ben ik erg benieuwd hoe het avontuur van Sintel verder gaat en of het haar gaat lukken haar plek als Ká terug te pakken. Ik hoop weer op een spannend, mooi en goed avontuur.

 

Het verhaal:

Ik heb een nieuwe bijnaam: de Roos van As. Maar pas op, want kan zal je laten bloeden als je mij wilt aanraken. Sintel is haar familie, thuis en kroon verloren. Toch wil ze samen met Stairra, Tefra, Baskar en Jokarn een veilig onderkomen zoeken in de rebelse provincie Skarn. Hurrik, de stiefvader van Baskar ontvangt Sintel met open armen. Maar al snel wordt duidelijk dat haar bondgenoten spelletjes met haar spelen en er dreigt opnieuw gevaar. Sintel zit gevangen in een web van loyaliteit en verraad en daarmee komt haar positie en haar hart op een kantelpunt te staan. Hoe hoog is de prijs voor het terugwinnen van de troon? Waarom is liefde zo gevaarlijk?

 

Mijn ervaring:

Het boek is een vervolg op het voorgaande deel Sintel en As. Deze moet je wel eerst gelezen hebben, wil je iets van dit verhaal wat hierop volgt begrijpen. Voor mij persoonlijk had het boek wel even mogen beginnen met een terugblik. Ik had zeker twee hoofdstukken nodig om me weer te realiseren wat er in deel één allemaal gebeurd was. Daarna zat ik weer echt in het verhaal.


Mara Li heeft echt een young adult fantasy schrijfstijl. Ze schrijft krachtig, vlot en lekker levendig. Al was voor mijn gevoel het tempo in de verhaallijn net wat minder hoog dan in deel één. We volgen het verhaal vanuit het Sintel, het hoofdpersonage dat we in deel één ook al leerde kennen wordt in dit deel verder uitgediept en maakt een prachtige transformatie door. Met name in haar krachten en talenten, ziet ze zichzelf voor wie ze daadwerkelijk is.


De verhaallijn neemt een andere wending dan dat ik in eerste instantie verwachtte. Dit heeft Mara Li goed gedaan. Het is een verhaal voor intriges en je stelt jezelf als lezer constant de vraag: wie is er wel en niet te vertrouwen? Dit maakt het onheilspellend en je blijft tot aan het einde nieuwsgierig naar welke keuzes Sintel besluit te maken.


Sintel en Vuur is een sterk, mooi en goed aansluitend deel van Sintel en As. Het is weer heerlijk vlot, krachtig en levendig geschreven en het verhaal houdt je tot het einde in spanning over welke keuzes Sintel gaat maken. Daarbij maakt Sintel in dit deel een prachtige transformatie en groei door. Ik ben positief verrast.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️





7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page