top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sleutel 17 – Marc Raabe

Ik won deze thriller bij Stoerleesvoer op instagram. Ik heb veel lovende berichten over dit boek gehoord, waardoor dat ik enorm nieuwsgierig ben geworden.

Nederlands | Paperback | 9789400514010 | Druk: 1 | augustus 2021 | 448 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers


Voor het lezen:

Ik weet niet echt wat ik kan en moet verwachten. Ik heb wel meerdere keren via boeken recensies gezien dat het boek veelbelovend en aangeraden werd. Ik heb niet de hele recensies gelezen om niet al met een vooroordeel aan het boek te beginnen. Ook heb ik niet de beschrijvende tekst gelezen, eigenlijk om te voorkomen dat ik het misschien te eng zou vinden en er niet aan zou beginnen.

 

Het verhaal:

Een gruwelijke moord in de koepel van de Dom in Berlijn. Een toegetakeld en bebloed lichaam hangt met armen gespreid. Het is de prominente geestelijke Brigitte Riss. Om haar hals hangt een sleutel waarop het cijfer 17 gekrast is.

Rechercheur Tom Babylon is ook persoonlijk bij de zaak betrokken. Zijn jonge zusje Viola verdween jaren geleden spoorloos met precies dezelfde sleutel. Hij wordt gekoppeld aan de psychologe Sita Johanns om mee samen te werken in deze zaak. Maar Sita doorziet een hoop, wat Tom liever verborgen had gehouden.

Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een spannend proloog dat je echt letterlijk het verhaal inzuigt waarna je het verhaal eigenlijk niet meer weg wil leggen.


Marc Raabe heeft een hele filmische schrijfstijl waardoor dat het lijkt alsof je werkelijk in dit gruwelijke en angstaanjagende verhaal belandt bent. Zowel het beschrijvende gedeelte als de dialogen voelen enorm realistisch. Ik vind dat Marc Raabe enorm goed de verschillende karakters in het verhaal heeft weten neer te zetten. Ook doordat in de wisseling van de hoofdstukken je soms met een ander karakter mee leeft, krijg je een goed overzicht op de situatie en de verschillende karakters. Daarnaast switcht het verhaal ook tussen het heden en het verleden. Hierdoor weet Marc Raabe enorm goed een sfeer en spanning op te bouwen. Daarnaast krijg je als lezer gedurende het verhaal ook steeds meer vragen, wat ook de spanning weet te verhogen.

Door deze verschillende elementen bouwt de verhaallijn zich ook steeds sterker op met een verrassend en totaal niet te verwachten plot die je niet ziet aankomen. Op dat moment moet je wel echt je hoofd bij het verhaal houden, om de complexiteit van alle puzzelstukjes die in elkaar passen te zien.


Het is een hele spannende, verrassende en filmische thriller, die absoluut het lezen waard is. Ik kijk dan ook uit naar het volgende deel van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page