top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Slipperdagen & zomerjurken – Lisanne Stam en Saskia M.N. Oudshoorn

Ik kreeg van Lisanne Stam en Saskia M.N. Oudshoorn de kans om mee te doen aan de blogtour van deze feelgood bundel, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789083274430 | 18 juli 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Een bundel vol zomerse feelfgood verhalen van mijn favoriete feelgood auteurs, dat klinkt voor mij als muziek in de oren. Zodra de mogelijkheid zich voordeed, deed ik al een pre-order op het boek. Toen ik later ook nog eens de kans kreeg om deel te nemen aan de blogtour, stond ik heel hard te springen voor deze kans en die kreeg ik. Dank je wel. Ik heb hoge verwachtingen, want niks lijkt me leuker dan te genieten van een bundel vol heerlijke zomerse verhalen.

 

Het verhaal:

Niet te filmen van Renée Olsthoorn

Lotjes leven loopt op rolletjes. Ze heeft een onwijs lieve hond, doberman Killbill en een beste vriend Boris Pinksterboer. Binnenkort wordt haar grote droom werkelijkheid en mag ze naar Cannes voor het filmfestival. Dan zorgt een ongeluk ervoor dat haar leven een heel andere wending krijgt. Hierdoor komt haar vriendschap met Boris in een heel ander daglicht te staan.


Zomer met jou van Saskia M.N. Oudshoorn

Marco heeft een einde gemaakt aan haar huwelijk en gaat nu met de vijf jaar jongere Gabrielle, Gelukkig heeft Pleun nog wel een omgangsregeling voor haar hond Bowie, de cocker spaniël. Ze besluit alleen op vakantie te gaan met de zeilboot, om even tot rust te komen. Voor haar vertrek ziet ze een oproep voor een zeilinstructeur en ze besluit een week lang kinderen zeilles te geven voordat haar vakantie van start gaat. Deze week is het begin van een nieuwe wending in haar leven...


Bossche Bollekes van Isabelle Paz Soldan

Vera gaat met haar zus Katja zeilen, helaas verloopt dat tripje net wat anders dan verwacht en belandt ze overboord. Gelukkig weet de knappe Jim haar te redden en zet Vera al snel in vuur en vlam, maar hij blijkt iets verborgen voor haar te houden...


Vol op het orgel van Lisanne Stam

Lonnie besluit na wat perikelen op het werk vakantie te nemen en een paar weken te genieten bij haar opa en oma in Nederland. Hier wordt ze opgevangen door Jochem. Jochem helpt de opa en oma bij het opknappen van een draaiorgel. De eerste ontmoeting verloopt niet erg soepel. Toch krijgt haar vakantie een bijzondere wending...


Niet naar Bali van Cynthia Zwagemaker

Hanna wordt gedumpt door haar vriend en daarmee loopt ze haar droomvakantie naar Bali mis. Haar vriendin Wendy weet haar te overtuigen met haar mee te gaan naar een kinderzomerkamp als leidster. Hanna ziet hier enorm tegenop, maar zielig thuis gaan zitten is ook niet de oplossing. Daar ontmoet ze leider Wouter, die ontzettend knap is. Kan hij haar droomvakantie naar Bali overtreffen?


Vlinders bij de wijn van Marjet Douwland

Nathalie en Jessica besluiten te gaan fietsen voor het goede doel in de heuvels van Limburg. Nathalie moet zo nodig plassen dat ze besluit midden tussen de wijngaarden te duiken om haar behoefte te doen, waar ze wordt opgeschrikt door Don, een klein ezeltje dat hoort bij Matthieu. Deze knappe man weet iets in haar los te maken..


Boekhandel aan zee van Paula Heeger

Loïs en Camille verhuren strandhuisjes. Schrijver Maurits besluit een van deze huisjes te huren, om zo te kunnen werken aan een nieuw boek. Al snel bloeit er iets op tussen Maurits en Loïs, totdat haar moeder ineens plotsklaps ziek is en ze gedwongen is naar huis te keren om voor haar moeder te zorgen.


Lievelingsdag van Rian Sevenhuijsen

Louise is met haar vriend Jack op vakantie. Wanneer zij denkt dat het grote moment is aangebroken en hij om haar hand wil vragen, geeft hij juist aan om een stapje terug te doen. Jack keert naar huis en Louise blijft alleen achter. Hierdoor krijgt haar vakantie een bijzondere wending...

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijke bundel van gevarieerde, mooie, heerlijke en diverse zomerse verhalen is dit. Ik heb stuk voor stuk van de verhalen genoten. Ze zijn allemaal vlot, luchtig en krachtig geschreven en helaas voordat je er erg in hebt is het verhaal alweer uit. Gelukkig bevat het boek maar liefst 8 korte verhalen, van verschillende feelgood schrijfsters van Nederlandse bodem.


Niet te filmen van Renée Olsthoorn. Het verhaal is geschreven vanuit Lotje, waar je heerlijk mee kan gaan in de gedachten en dromen die ze op het filmfestival van Cannes wil beleven. Renée heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl met een heerlijk gevoel voor humor. Zeker als de lieve Boris voor haar gaat zorgen. Het is realistisch, natuurlijk en erg leuk.


Zomer met jou van Saskia M.N. Oudshoorn. Het hele verhaal is geschreven vanuit Pleun, hierdoor kan je gemakkelijk met Pleun in het verhaal op gaan. Het verhaal is heerlijk vlot, luchtig en levendig geschreven en kent enorm leuke humor. De verrassende wending waarbij ze niet kiest voor de voor de hand liggende keuze vind ik erg gaaf.


Bossche Bollekes van Isabelle Paz Soldan. Het verhaal is geschreven vanuit Vera en Jim, waardoor je als lezer goed weet wat er in beide personages omgaat en daarmee weet Isabelle een heerlijke knetterende spanning tussen de twee op te bouwen. Die bij het plot spettert. Ook dit verhaal is heerlijk vlot en levendig geschreven.


Vol op het orgel van Lisanne Stam. Het verhaal is volledig geschreven vanuit Lonnie. Wat nu haar precieze reden is voor haar besluit onverwachts vakantie te nemen en te bivakkeren bij haar opa en oma blijft tot het plot spannend. Daarbij weet de heerlijke verhaallijn met wendingen er een bijzondere vakantie van te maken.


Niet naar Bali van Cynthia Zwagemaker. Het verhaal is geschreven vanuit Hanna, die in het korte verhaal enorm mooi evolueert en weet op te bloeien. Het is heerlijk, luchtig geschreven en ondanks het heftige trauma dat Hanna mee draagt is heerlijk, mooi en goed beschreven zonder dat het een zwaar verhaal wordt.


Vlinders bij de wijn van Marjet Douwland. Dit verhaal kent een enorm leuke humor en wendingen, waarbij ik een paar keer hardop heb gelachen. Het verhaal is geschreven vanuit Nathalie en Matthieu, waardoor je in beide personages op kan gaan en de spanning goed voelt knetteren.


Boekhandel aan zee van Paula Heeger. Dit verhaal is geschreven vanuit Loïs en Maurits, die beiden erg leuk zijn neergezet. De liefde voor boeken en de liefde die tussen hen opbloeit is op realistische, mooie en heerlijke wijze beschreven.


Lievelingsdag van Rian Sevenhuijsen. De overmoedige Louise is enorm leuk en goed neergezet, die over de top reactie aan het begin, weet je direct het verhaal in te sleuren. Daarbij is de ontmoeting van Sam een heerlijke en verrassende wending in het verhaal. Het zorgt voor een origineel, leuk en heerlijk verhaal.


Slipperdagen en zomerjurken is een heerlijke, onwijs leuke en diverse bundel van 8 zomerverhalen van fantastische feelgood schrijvers van Nederlandse bodem. Het zijn allemaal super leuke verhalen en er viel er geen een tegen. De ene was zelfs nog een groter feest dan de andere. Ik heb genoten en stiekem hoop ik, dat er ook een winterbundel van deze toppers gaat komen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page