top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Smaak van liefde – Wilma Hollander

Ik kreeg de kans van HarperCollins om dit boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen van deze nieuwe feelgood.

Nederlands | Paperback | 9789402712520 | 08 maart 2023 | 304 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Deze cover van de nieuwe feelgood serie van Wilma Hollander, is voor mij zo uitnodigend dat ik deze absoluut wilde lezen. Ik kreeg van HaperCollins de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Het is mijn eerste kennismaking met schrijfster Wilma Hollander, maar haar eerdere boeken kregen lovende recensies en de cover is zo uitnodigend dat ik hoge en goede verwachtingen heb. De kleurrijk geïllustreerde cover geeft het ultieme feelgood gevoel.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de feelgood serie 'De rozen van Beekbrugge' Suzan Lemstra heeft haar leven na een moeilijke tijd weer helemaal op rolletjes lopen. Ze heeft een goed lopend cateringbedrijf op weten te bouwen, heeft twee fantastische vriendinnen en heeft een leuke boerderij met hond Yuri aan de rand van het bos. Ze is een happy single en aan een man heeft ze geen behoefte, na haar vorige relatie is ze daar helemaal klaar mee. Bij een val in de beek schiet een knappe man haar te hulp. Al snel begint Suzan te twijfelen. De lust naar deze man is toch wel erg groot. Maar hoe beter ze deze man leert kennen, hoe meer gevoelens er zich beginnen te ontwikkelen. Toch blijkt Lyam van Nes iets verborgen te houden. Waarom wil hij niets kwijt over zijn verleden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een prikkelend proloog van een man, Lyam, die terugkeert naar zijn oude dorp. Hij heeft zijn oude leven achter zich gelaten en bezoekt zijn biologische vader die hij al jaren niet meer gezien heeft. Door dit bizarre begin werd mijn nieuwsgierigheid enorm getriggerd. Het eerste deel van deze serie beleven we door de ogen van Suzan Lemstra. Deze zelfstandige en krachtige vrouw met een flinke rugzak heeft het nodige meegemaakt, maar heeft zelf een goed bestaan weten op te bouwen waarmee ze enorm gelukkig is. Daarnaast heeft ze twee super lieve vriendinnen, Lotte en Emma die altijd voor haar klaar staan. Het verhaal begint met een goede verdieping van Suzan, maar geeft ook een goede kijk in de relatie met haar twee vriendinnen. Doordat het verhaal begint met de kennismaking van de personages duurt het even voordat ik goed in de verhaallijn zit. Maar toen ik er in zat kon ik ook niet meer stoppen met lezen. De verhaallijn is origineel en goed opgebouwd. Ondanks dat het echt een heerlijke feelgood is, die heerlijk levendig, vlot en krachtig geschreven is, is het ook een verhaallijn met diepgang. Hierdoor krijgt het verhaal flink meer body en inhoud, zeker omdat er kinderverwaarlozing en kindermishandeling aan bod komen. Wilma Hollander weet dit wel op perfecte wijze te doen, waardoor het echt een feelgood blijft. De opbouw naar het plot was sterk en de ontknoping was absoluut niet wat ik verwachtte. Wel heeft het verhaal een heerlijk, feelgood einde. Smaak van liefde, deel één van De rozen van Beekbrugge is een enorm origineel, sterk en goed verhaal. Het is een heerlijke feelgood, maar wel een met een goede diepgang. De personages zijn sterk uitgewerkt en het is heerlijk levendig, vlot en krachtig geschreven. Ik heb genoten en ik kan niet wachten op het tweede deel van deze serie.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page