top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Smaakspoken – Daan Faber en Jose Luis Garcia Lechner

Ik vind de illustraties die Jose maakt echt geweldig. Er zit passie en liefde in en ze spreken me enorm aan. Daan, ook wel bekend als Mister Kitchen, heeft een visie die ik ongelofelijk bewonder en kan waarderen. Dat zij samen een boek gecreëerd hebben kan alleen maar iets enorm moois betekenen.Nederlands | Hardcover | 9789021418766 | Druk: 1 | mei 2021 | 88 pagina's


Beschrijving:

We volgen het leven van Puck. Puck is 9 jaar en woont met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Haar moeder is overleden, en ze mist haar moeder enorm. Haar vader is altijd druk aan het werk en heeft weinig ook voor Puck. Puck is enorm ondernemend en nieuwsgierig. Ze wil haar vader graag helpen in de keuken, maar die vind dat Puck nog te jong is. Want zoals hij zegt “goed proeven moet je leren.”

Wanneer ze haar verdriet deelt met haar kat, komen alle smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren, brengen Puck naar de werelden van zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet. Zo maakt ze kennis met de smaken en leert ze wat deze smaken betekenen voor ons voedsel. Zo leert ze van iedere unieke smaak zijn/haar krachten kennen. Maar betekent dit dat hierdoor Puck ook goed leert proeven? Krijgt Puck uiteindelijk de kans om haar vader Maro te mogen helpen in de keuken van zijn restaurant?

 

Voor het lezen:

Ik ben enorm te spreken over de illustraties die Jose maakt, die vind ik echt prachtig. Daarnaast heb ik grote bewondering voor Mister Kitchen, Daan, hoe hij met zijn visie en inzichten om gaat en dit deelt met de wereld. Ik ben enorm benieuwd wat hun samenwerking tot stand heeft gebracht.


Tijdens het lezen: Het is een enorm mooi, ontroerend en prachtig vormgegeven boek. Het is duidelijk, helder en enorm mooi vormgegeven.


Conclusie: Om met één woord te beginnen; Wauw! Wat is smaakspoken een mooi en origineel kinderboek. Ik heb het met enorm veel plezier gelezen. Het verhaal ademt de passie, liefde en genot van smaken, eten en koken. Je krijgt gelijk zin om de keuken in te duiken en ook aan de slag te gaan. Het laat kinderen op een enorm leuke wijze kennis maken met verschillende smaken en wat het belang daarvan is op het eten dat we eten. Ik weet zeker dat ieder kind en ook wel volwassenen na het lezen van het boek aanzet tot proeven. Je wordt nieuwsgierig van alle smaken. Je leert hoe deze 7 verschillende smaken elkaar versterken en aanvullen. Zo kunnen we zelfs emoties koppelen aan de verschillende smaken. Door deze lagen brengt dit boek echt wat extra’s dan andere boeken. De schrijfstijl van het verhaal is vlot, krachtig, kindvriendelijk, prettig en werkt activerend. Het verhaal is ontroerend en hartverwarmend. De illustraties van Jose maken het boek tot een compleet plaatje. Ze vullen het verhaal enorm sterk aan. Ze hebben echt hun krachten, passie en liefde gebundeld bij het maken van dit prachtige boek.

Ik kan alleen maar zeggen, dit boek is echt absoluut een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page