top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Soulmate – Laura Dirkx

Van Hamley Books kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende Engelstalige YA, dank je wel!

Engels | Paperback | 9789464945027 | 14 maart 2024 |320 pagina's Uitgeverij Hamley Books | Prijs 10,99


Voor het lezen:

Het is het eerste boek van Laura Dirkx dat ik ga lezen, ik lees zelden Engelstalige boeken. Aangezien dit niet mijn sterkste taal is en ik het gevoel heb wat minder in deze verhalen op kan gaan door de taalbarrière, weet de prachtige cover me te overtuigen om toch een poging te wagen. Goed om ineens mijn Engels op te halen én een leuk weetje.. de Nederlandse epub versie verschijnt ook binnenkort.

 

Het verhaal:

Noé bevindt zich in een dystopische wereld en ze is opgevoed met de gedachte dat haar enige doel in het leven is om haar Soulmate te vinden. Zodat haar ziel compleet is. Wanneer ze in de wereld belandt wordt ze al snel meegesleurd door nieuwe en verboden gevoelens. Hierdoor slaat ze aan het twijfelen over alles wat haar is aangeleerd. Ze verkeert zich in een wereld van bedrog en gevaar, maar kan ze haar hart vertrouwen en is dat de juiste keuze? Ze ervaart liefde, maar ook blijkt dat overleven moeilijker is dan ze had verwacht. Hierdoor komt het doel van het vinden van haar Soulmate steeds verder weg te liggen. Haar hoofd dwaalt constant af naar Arthur, maar die maakt haar boos, geïrriteerd maar ook mooi en gekoesterd. Hoe kan het zijn dat iedereen hen uit elkaar probeert te drijven, terwijl niks anders dan hij er voor haar toe doet?

 

Mijn ervaring:

Wat een origineel, spiritueel en mooi verhaal over het doel van je leven en het vinden van je soulmate. Laura Dirkx heeft een hele levendige en vlotte schrijfstijl, waarin ze erg veel gevoel en emotie op perfecte wijze tot uitdrukking weet te brengen. Daarbij heeft het verhaal ook een bepaalde sfeer die direct vanaf het begin te voelen is en ze deze gedurende het verhaal goed vast weet te houden.


We volgen het verhaal van Noé die opgroeit in een soort van tehuis waarin ze leert dat zodra ze zestien is en de wereld in trekt, haar enige doel is het vinden van haar soulmate. Wanneer haar beste vriendin net wat eerder vertrekt, voelt Noé zich verloren. Zeker wanneer het haar beurt is om de wereld in te trekken, wil ze naast het vinden van haar soulmate ook haar beste vriendin terug vinden.


De personages zijn goed uitgewerkt en neergezet. Het zijn stuk voor stuk spirituele en bijzondere personages. Ik vind het erg sterk dat Laura Dirkx in de wereld personages heeft neergezet die een verschillende kijk hebben op de wereld en de invulling van hun leven. Dit zorgt voor een verhaal dat je ook echt aan het denken zet. Ook de manier waarop de personages ervan overtuigd zijn dat hun denkwijze de juiste is, en willen dat anderen zich bij hun levensdoel of levensovertuiging aansluiten zorgt voor een bijzonder, goed en sterk verhaal.


Soulmate is een originele, bijzondere, spirituele en erg indrukwekkende young adult. Ondanks dat het boek Engelstalig was, is het goed geschreven en gemakkelijk te volgen. Toch ben ik zeker nog van plan ook de Nederlandse versie te gaan lezen. Het verhaal heeft bijzondere personages die zich mooi ontwikkelen. De bijzondere verhaallijn laat je echt over je levensdoel nadenken. Ik ben erg onder de indruk.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page