top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Spanningsboog – Lonneke Kossen-Groot

Van Godijn Publishing kreeg ik de kans om deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464641097 | 15 april 2023 | 286 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €19,99


Voor het lezen:

De prachtige en uitnodigende cover weet me direct nieuwsgierig te maken, waarbij de ondertitel "Een zoektocht tussen hoop en vrees" me het gevoel geeft dat dit een boek gaat zijn waarbij je op het puntje van je stoel zit. Het beeld van een ruig landschap met een vrouw die met haar rug naar ons toe staat en uitkijkt over de zee is een eenzaam, intrigerend en spannend beeld, ook met name door de donkere kleuren. Het is het eerste boek dat ik van Lonneke Kossen-Groot ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Vol spanning en adrenaline zit Floor achter het stuur. Na maanden voorbereiding is het eindelijk zo ver en is het moment aangebroken om haar door geweld gedomineerde leven voorgoed achter zich te laten. Maar dan... het licht in de slaapkamer gaat aan, Rody is wakker. Nadat haar broer Thomas van de ene op de andere dag spoorloos verdween, is haar leven een hel. Daarbij veranderde haar grote liefde Rudy in een monster. Ze weet dat hij meer weet, maar als ze er naar vraagt krijgt ze klappen in plaats van antwoorden. Gaat ze deze ooit vinden? Gaat ze de rust krijgen, waarna ze verlangt?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een heftig proloog van Floor die op het punt staat te vluchten en haar huidige leven voorgoed achter zich te laten. Lonneke Kossen-Groot weet in dit eerste stuk al direct de sfeer, spanning en emotie voelbaar te maken aan de lezer, waardoor je niets liever wilt dan de rest ook lezen. Vervolgens stapt het verhaal terug in de tijd naar 10 maanden geleden, vanuit hier wordt het verhaal in chronologische volgorde vervolgd. Wat me direct opvalt is de manier van schrijven van Lonneke Kossen-Groot, ze weet enorm goed een sfeer, spanning en gevoel in het verhaal te leggen, waardoor het verhaal echt onder je huid kruipt. Daarbij schrijft ze enorm levendig, realistisch en vlot, waardoor je echt in het verhaal op gaat en er een perfect tempo in de gebeurtenissen en wendingen in de verhaallijn zit. Dit zorgt ervoor dat ze op krachtige wijze een enorme spanning weet op te bouwen naar het plot toe. Voor het grootste gedeelte volgen we het verhaal vanuit het perspectief van Floor. Er zijn wat wisselingen, deze zorgen ervoor dat je een wat bredere kijk krijgt op de verhaallijn en gebeurtenissen die de spanning alleen maar vergroten. De personages zijn goed neergezet waardoor je er als lezer een duidelijk en goed beeld van hebt en vooral met Floor kan je goed in de verhaallijn mee gaan. Soms had Lonneke Kossen-Groot van mij wel net iets verder de personages en gebeurtenissen in de verhaallijn mogen uitdiepen. Maar voor de verhaallijn en de spanning was het zeker voldoende, het deed het verhaal niets tekort. Spanningsboog is een spannende, realistische en originele psychologische thriller. Lonneke Kossen-Groot weet enorm goed een sfeer en spanning in het verhaal te brengen, die ze gedurende het verhaal mooi vast weet te houden. Daarbij weet ze met haar vlotte en levendige schrijfstijl een fijn tempo in de verhaallijn te brengen, waarbij de spanning gedurende het verhaal goed opbouwt. Het verrassende, sterke en originele plot zorgen voor een mooi en sterk einde van het spannende verhaal. Een heerlijk spannende aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page