top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Spells – Aprilynne Pike

Eindelijk kwam dan het tweede deel uit van deze serie. Wat keek ik er naar uit om het verhaal van Laurel te vervolgen.

Nederlands | Paperback | 9789493265288 | Druk: 1 | 21 november 2022 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,99


Voor het lezen:

Ook dit deel heeft weer een enorm betoverende cover. Hij sluit qua gevoel en sfeer perfect aan op het eerste zwarte Wings deel. Aangezien ik zo enthousiast was over het eerste deel wilde ik enorm graag weten hoe het verhaal van Laurel zou verlopen. Ditmaal heeft het boek een rode cover maar de structuur van de bladeren komt wederom terug. Met ditmaal in plaats van vlinders, libellen die een mooi contrast geven met het rood. De titel heeft hetzelfde contrasterende lichtblauw van de libellen. Ik heb het boek ook gepre-orderd zodra het nieuws naar buiten kwam dat het vervolg eraan kwam. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken... een keus die misschien haar hart zal breken.

 

Mijn ervaring:

Het was inmiddels enige tijd geleden dat ik het eerste deel van deze serie las. Toch zat ik enorm snel weer helemaal in het verhaal en de wereld van Laurel.

Aprilynne Pyke heeft een geweldige vlotte en krachtige schrijfstijl. Eigenlijk precies wat je bij een young adult verwacht. Ook in de verhaallijn zit een enorm lekker tempo en daarnaast weet ze de wereld en de dialogen enorm levendig weer te geven. Hierdoor zit je als lezer compleet in het verhaal.


Ondanks dat het personage een stuk jonger is dan dat ik zelf ben, kon ik me wel goed verplaatsen in het personage. In het tweede deel zie je ook de personages verder evolueren. Het is leuk dat je door de verschillende delen steeds meer diepgang en een band krijgt met de verschillende personages.


De verhaallijn van het tweede deel vind ik ook weer enorm origineel, spannend en goed neergezet. Ondanks dat het verhaal veel fantasie bevat klopt het in het verhaal echt perfect. Daarnaast is de verhaallijn sterk beïnvloed door de vele onverwachte wendingen die het verhaal blijft nemen, dit zorgt er echt voor dat de spanning in het verhaal blijft. Ook ditmaal was het plot weer goed.


Het tweede deel van deze young adult is ook absoluut weer een geweldige aanrader. Het heeft mijn hoge verwachtingen zeker weer waar gemaakt. Het is een soort van Twilight-achtig verhaal, dus voor de fans daarvan, ga ook zeker deze fantastische serie ontdekken!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page