top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Spoedcursus kerstgevoel – Louise Bay

Jaaaa.... de kerstpret gaat maar door. Ook deze nieuwe kerstromance van Louise Bay moet natuurlijk gelezen worden!

Nederlands | Paperback | 9789464820447 | 30 november 2023 | Uitgeverij April Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Er kunnen voor mij dit jaar niet genoeg kerstboeken verschijnen.. ik wil ze allemaal lezen. Bij de aankondiging van April Books van een kerstromance an Louise Bay kon ik natuurlijk geen nee zeggen en moest die direct gekocht worden. Ik heb hoge verwachtingen en ik hoop dan ook op een heerlijk verhaal waar ik om kan lachen en bij weg kan dromen en zwijmelen. De vrolijke en kleurrijke cover geeft me al een heerlijk gevoel.

 

Het verhaal:

Sebastian heeft een grote hekel aan kerst en al dat vrolijke gedoe. Hij heeft een eigen bedrijf en dus verbiedt hij alle kerstversieringen, muziek en cadeaus. Met de feestdagen zelf, vliegt hij naar een tropisch eiland vol cocktails in plaats van glühwein. Alleen dan belt zijn oma. Ze heeft haar enkel verzwikt en heeft Sebastians hulp nodig omdat ze haar taak in de kerstcommissie in Snowsly niet kan vervullen. Dit is de laatste plek waar Sebastian met de feestdagen wil zijn, maar omdat zijn oma het vraagt kan hij niet weigeren. Hij moet samenwerken met Celia Sommers. Zij is de allergrootste kerstfan die er bestaat. Celia is vastbesloten om Sebastian te overtuigen van de magie van kerstmis. Hoe langer hij met haar samenwerkt, hoe meer hij onder de indruk raakt van haar charmes en de kerstsfeer. Zal het Celia lukken om Sebastian binnen twee weken het kerstgevoel te geven?

 

Mijn ervaring:

Louise Bay heeft zo'n heerlijke, sfeervolle en levendige schrijfstijl, dan dat je direct vanaf de eerste bladzijde verdwijnt in dit ongelofelijk leuke, mooie en sfeervolle verhaal. Het verhaal begint op het moment dat Sebastian nog aan het werk is, waardoor je een goed beeld van het personage krijgt en zijn afkeer van kerst en alles wat daarmee te maken heeft.


Het verhaal is geschreven vanuit Sebastian als uit Celia. Deze twee totaal verschillende personages worden op sfeervolle en mooie wijze neergezet. Ze vormen een leuk contrast en daarbij vind ik het erg krachtig dat Louise Bay ze beide een achtergrond en verleden heeft gegeven die het verhaal aanvult. Ook de andere personages, waaronder Oma, zijn geweldig en ik heb dan ook direct een warm hart voor dit liefdevolle personage.


Het verhaal heeft een leuke, mooie en veelal grappige verhaallijn. Het is echt zo'n verhaal waar je je even compleet in verliest en helemaal opgaat in het kerstdorpje Snowly dat zich voorbereidt op een prachtige kerstmarkt. Het verhaal kent leuke, ontroerende en grappige wendingen en daarbij weet Louise Bay er tegen het einde ook nog een heerlijke spicy wending aan toe te voegen. Één waarschuwing vooraf: als je aan het boek begint, leg je het niet meer weg voordat het uit is.


Spoedcursus kerstgevoel is een ongelofelijk leuke, mooie, ontroerende romance. Het is echt heerlijke en grappige romance die je het complete kerstgevoel geeft. Het is heel vlot, levendig en met veel gevoel geschreven. Mocht je nog een leuk kerstboek zoeken? Dan moet je deze absoluut gaan lezen. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page