top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stay true to who you are – Vanessa van Cartier

Ik was al lange tijd enorm benieuwd naar deze biografie van Vanessa van Cartier. Kosmos Uitgevers bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789021590363 | Druk: 1 | mei 2022 | 264 pagina's Kosmos Uitgevers| Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik was al lange tijd enorm benieuwd naar deze biografie van Vanessa van Cartier. Kosmos Uitgevers bedankt voor het recensie-exemplaar. Ik heb enorme bewondering voor deze krachtige vrouw en winnares van Drag Race Holland. Ze straalt namelijk enorm inspirerende boodschappen uit naar de buitenwereld. Ik ben inmiddels enorm benieuwd naar haar bijzondere levensverhaal. De cover is in ieder geval enorm uitnodigend. Het zijn echt precies de kleuren die mij persoonlijk enorm aanspreken. Ook ditmaal heeft ze zich voor de cover weer prachtig weten te kleden en te stylen. Ik kan dan ook niet wachten om aan het boek te beginnen.

 

Het verhaal:

Het bijzondere levensverhaal van Vanessa van Cartier, winnares van Drag Race Holland.

Buiten dat ze absoluut een topartiest is, is ze ook een rolmodel voor iedereen die zichzelf wil zijn. Ze vertelt in dit boek haar ontroerende verhaal.

Inmiddels heeft ze weten uit te groeien tot een artiest van wereldformaat, maar de weg naar de top was lang, zwaar en pijnlijk. In dit boek deelt ze het hobbelige pad dat ze heeft bewandeld om te zijn wie ze nu is. Ze groeide op in zowel België als in Italië. Vooral de tijd in Italië was niet heel rooskleurig. Ze kreeg te maken met pesten, mishandeling, eenzaamheid en een agressieve, dominante vader. Wel gaf ze nooit op en werd ze stapje voor stapje de sterke vrouw die ze nu is. Toen ze in aanraking kwam met drag, wat een mooie maar keiharde wereld is, ontdekte ze haar passie en liefde. Daarnaast vertelt ze ook hoe haar grote liefde in haar leven kwam en ze positieve en uitzonderlijke mensen leerde kennen die haar steunde en voor haar klaar stonden in haar leven.

Het boek bevat enorm veel uiteenlopende onderwerpen zoals pesten, seksuele geaardheid, depressies en suïcidale gedachten, hiv en aids, kindermishandeling, travestie en drag en transgenderpersonen.

 

Mijn ervaring:

Het is een enorm bijzondere en verrassende biografie geworden van Vanessa van Cartier.

Het verhaal is geschreven door Martien Versteegh. Ze schrijft het verhaal als dat ze in gesprek is met Vanessa van Cartier, die haar in stukken verhalen vertelt over gebeurtenissen in haar leven. Op deze manier ben je als lezer een beschouwend persoon en voelt het soms wel afstandelijk. Hier moest ik in het begin even aan wennen. Wel zorgt deze manier ervoor dat de verhalen die Vanessa van Cartier vertelt, die soms enorm heftig zijn, op deze manier wat minder hard en hevig binnen komen.


Stay true to who you are is een verzameling van allemaal vrij korte hoofdstukken van gebeurtenissen uit het leven van Vanessa van Cartier die worden aangevuld met prachtige foto's die het verhaal zeker tot leven weten te brengen. Het binnenwerk is mooi opgemaakt en er worden op een luchtige manier roze quotes tijdens het verhaal gemaakt die het voor het oog aantrekkelijk maken om het verhaal te lezen. Na sommige verhalen zitten roze informatiepagina's. Deze volgen na een gevoelig/moeilijk onderwerp. Ze geven uitleg hoe je hulp, extra informatie en of ondersteuning kan vinden. Dit vind ik echt een extra pluspunt. Zeker omdat je niet weet wat een lezer kan triggeren.


Vanessa is een enorm krachtige en inspirerende vrouw doordat ze hele gevoelige onderwerpen durft te bespreken en zich kwetsbaar op durft te stellen. Zeker omdat in deze maatschappij deze onderwerpen veelal vermeden worden. Ik ben ook echt blij dat er steeds meer mensen deze onderwerpen ter sprake brengen. Ze laat je laat door middel van alle gebeurtenissen uit haar leven zien hoe ze opkrabbelde en uitgroeide tot een prachtige zwaan. Ik weet zeker dat haar verhaal veel troost, steun en inspiratie zal bieden aan mensen die in dezelfde situatie zitten.


Het boek is heftig, maar wel enorm inspirerend, hoopgevend en motiverend. Ik weet zeker dat haar verhaal vele ogen kan openen door hier open en eerlijk over te spreken. Ik vond het een enorm bijzondere en mooie biografie. Zeker een aanrader om te lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page