top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sterrenjager – Jen Minkman

Toen ik de cover zag wist ik al gelijk dat ik dit boek wilde lezen, zonder dat ik de beschrijvende tekst gelezen had. Daarnaast had ik ook nog eens de kans om bij Hamley Books mee te mogen doen aan de blogtour. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464510522 | Druk: 1 | september 2022 | 377 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Toen ik de cover zag wist ik al gelijk dat ik dit boek wilde lezen, zonder dat ik de beschrijvende tekst gelezen had. Sly Fox Cover Designs weet in ieder geval geweldig mooie covers voor de boeken van Hamley Books te realiseren. Ik was dan ook een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de blogtour van dit veelbelovende boek. Dank je wel!

De donkerblauwe cover waarbij de typografie van de titel van het boek op een prachtig passende manier een beeld vormt is enorm goed gedaan ook de veren die rondom de sterren dwalen past prachtig bij het verhaal dat ons te verwachten staat. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Ik heb al vaker boeken van Jen Minkman gelezen en haar schrijfstijl spreekt me erg aan.

 

Het verhaal:

De tweeling Berry en Ozan wonen samen met opa Terrence op het eiland Jersey. Samen schrijven ze een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Dat doemt er dichtbij huis een graancirkel op. Ze twijfelen geen moment en gaan kijken, eenmaal daar aangekomen zien ze vreemde lichten boven de graancirkel. Gelijk daarop worden ze gebeld dat hun opa door een ongeluk in het ziekenhuis in belandt. Hun hele leven staat op zijn kop.

Ze komen er achter dat ze deel uit maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart. De tijd is aangebroken dit geheim te onthullen. De mysterieuze Roth verschijnt en samen gaan ze op weg om het geheim te ontcijferen. Gaat het ze lukken?

 

Mijn ervaring:

Wauw, wat een prachtig verhaal heeft Jen Minkman weer neer weten te zetten. De schrijfstijl is precies wat je van een Young Adult mag verwachten. Het is vlot en krachtig geschreven, het verhaal leest heerlijk weg en ook in de verhaallijn zit een heerlijk tempo. Het verhaal is een goed avontuur die goed in elkaar zit. Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken die ieder beginnen met een prachtige zwart-wit sfeerfoto's van de locatie van het verhaal. Daarnaast is het verhaal opgedeeld in de vier locaties waar het verhaal zich afspeelt.


We volgen het verhaal vanuit een vertelperspectief vanuit Berry. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe deze jonge vrouw het spannende, originele en verrassende avontuur beleeft. Het karakter is enorm goed neergezet. Niet alleen het karakter Berry maar ook de andere karakters zijn werkelijk fantastisch neergezet. Ik vind het ook een enorm pluspunt dat Jen Minkman een diversiteit aan karakters heeft gebracht door een karakter die in transitie is en een androgyn en iemand met autisme. Ze heeft duidelijk een verhaal weten te creëren waarin ruimte is voor iedereen.


Het verhaal bestaat voor een heel groot deel uit een puzzel die Berry en Ozan met hun vrienden probeert op te lossen. Daardoor zit je als lezer compleet in het verhaal en puzzel je mee met de informatie die ze te weten komen en proberen oplossen. Het is een verhaal die enorm veel en goede details bevat waardoor je echt je aandacht bij het verhaal moet houden. Ook de leuke toevoeging zijn de Latijnse teksten die ontcijferd moeten worden.


Ik heb absoluut genoten van het boek. Ik kon het verhaal dan ook niet los laten en heb het boek in 1 dag uitgelezen. Deze Young Adult is echt een enorm leuke, goede en originele aanrader om te lezen. Het is echt een boek die je aan het denken zet en die leuke historische info bevat.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page