top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stervensuur – Andreas Gruber

Eindelijk kan ik dan gaan genieten van het eerste deel van deze veelbelovende schrijver! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515741 | 21 maart 2023 | 448 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €17,50


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging zag van de serie van de Duitse thrillerschrijver Andreas Gruber was ik laaiend enthousiast. Hij schreef al vele succesvolle en bekroonde boeken en eindelijk heb ik de kans om zijn vertaalde boek te gaan lezen en te ontdekken. De lugubere en geweldige cover is zo veelbelovend, dat ik enorm hoge en goede verwachtingen heb van het boek. Ik sta dan ook te stuiteren om van het boek te gaan genieten!

 

Het verhaal:

'Als je er binnen 48 uur achter komt waarom ik deze vrouw heb ontvoerd, zal ze in leven blijven. Zo niet, dan sterft ze.’

Een seriemoordenaar slaat toe en doet de meest verschrikkelijke en lugubere dingen met de slachtoffers voordat hij ze om het leven brengt. Wanneer de moeder van rechercheur Sabine Nemez een van de slachtoffers is, gaat ze wanhopig op zoek naar een verklaring en motief van de dader. De markante profiler Maarten S. Sneijder wordt op de zaak gezet en samen ontdekken ze een patroon. Een oud kinderboek blijkt de inspiratie voor de dader. Helaas voorspelt dat niet veel goeds...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een ijzersterk en huiveringwekkend proloog, waardoor je als lezer nog maar één ding wilt: Dit boek lezen en weten welk verhaal hierachter schuil gaat. De schrijfstijl van Andreas Gruber is filmisch, waardoor je compleet in het verhaal gezogen wordt en je alles voor je ogen ziet gebeuren. Het verhaal is ook enorm prettig geschreven waardoor je compleet op kan gaan in de verhaallijn.


De verhaallijn wisselt in tijd en tussen verschillende personages. Hierdoor weet Andreas een goed spanningsveld op te bouwen en leer je de verhaallijn vanuit verschillende kanten kennen die tegen het plot allemaal op werkelijk geniale wijze samenkomen en in elkaar blijken te passen. Iedere verhaallijn die je volgt is sterk neergezet en eindigt met een cliffhanger alvorens het switcht naar de andere verhaallijn. Hierdoor is het bijna onmogelijk om het boek weg te leggen. Daarnaast weet Andreas de spanningsboog naar het einde toe enorm goed op te bouwen en zat ik tegen het plot op het puntje van mijn stoel met ingehouden adem het boek te lezen.


Stervensuur is een ijzersterk, samenspannend en huiveringwekkend goed verhaal dat je vanaf het proloog weet mee te nemen een geweldig spannend verhaal in. Het is enorm goed en levendig geschreven waardoor je de gebeurtenissen helemaal voor je ziet. Door de verschillende verhaallijnen weet Andreas Gruber de enorme spanning nog verder op te bouwen. Het plot past geniaal in elkaar. Wauw! Wat een boek en verhaal. Ik kan niet wachten op het volgende deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page