top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stikheet – Noortje Brink

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207962 | 06 september 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De pijnboom van Noortje Brink die me enorm goed bevallen was, was ik ook erg nieuwsgierig toen dit nieuwe boek van haar verscheen. Van uitgeverij Loft Publishing kreeg ik de kans deze nieuwe thriller te lezen en te recenseren. Op de cover zien we een vrouw in een zomers jurkje met een hond op die ze vasthoudt. Ze staat met haar rug naar ons toe en kijkt uit op een grachtenpand. Ik heb na haar vorige boek goede verwachtingen van deze thriller.

 

Het verhaal:

Diana's leven verloopt niet helemaal zoals ze het voor ogen had. Ze heeft een drukke baan, een puberende zoon en haar vriend is altijd maar druk en heeft weinig aandacht voor haar. Ze vraagt zich steeds vaker af: "Is dit het nou?" Wanneer haar vriend ook nog eens mededeelt dat hij de hele zomer moet werken als chef-kok in het restaurant is ze alles behalve blij. Ze vindt een oplossing en huurt een bed & breakfast om de hoek van het restaurant in het hartje van Utrecht. De beste vriend van haar zoon, Vincent, woont daar ook nog eens vlakbij, dus zo is iedereen gelukkig. Dat is alleen maar van korte duur. In de Utrechtse grachten vinden een aantal heftige explosies plaats. Al snel lijkt Vincent ergens bij betrokken te zijn, wanneer hij thuis komt met ernstige verwondingen. Ook komt het verleden van Diane nog eens om de hoek kijken. Diane zet alles op alles om haar gezin bij elkaar te houden, maar kan ze dit wel?

 

Mijn ervaring: Met haar heerlijke vlotte en fijne schrijfstijl weet Noortje Brink je gemakkelijk haar nieuwe verhaal in te trekken. Het is leuk dat Noortje heeft gekozen voor een personage van middelbare leeftijd, die op realistische en natuurlijke wijze is neergezet. Ook haar vriend en haar zoon zijn op realistische en mooie wijze neergezet. We volgen een verhaallijn die zich op chronologische wijze vervolgt, waarbij we tussendoor switchen naar gebeurtenissen uit het verleden van Diane. Hiermee weet Noortje Brink iedere keer net een beetje extra informatie te geven en je nieuwsgierigheid en de spanning nog verder op te wekken. Het verhaal is op een goede wijze in elkaar en heeft een mooie spanningsopbouw. Het is geen verhaal waarbij je op het puntje van je stoel komt te zitten, maar het verhaal weet zich wel echt in zijn greep te houden. Met de plottwist wist Noortje Brink me echt te verrassen en vond ik een enorme originele en goede wending aan de verhaallijn. Het verhaal wordt op mooie wijze afgerond. Stikheet is een goede, spannende en verrassende thriller/roman. Het verhaal leest voor mij als een roman, heerlijk vlot en fijn. De spanningsboog wordt gedurende het verhaal langzaam opgebouwd en de terugblikken naar gebeurtenissen uit het verleden van Diane vormen een mooie en goede aanvulling op de verhaallijn die er een mooie spanning in brengt. Het verhaal kent een verrassend en mooi einde.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page