top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het wilde eiland 3 - Stormgloed - Karen Swan

Na de eerste twee delen ben ik dolbenieuwd hoe de serie verder gaat. Xander uitgevers super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789401621656 | 10 mei 2024 | 416 pagina's Xander Uitgevers| Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de eerste twee delen, kan ik niet wachten om het verhaal vanuit de derde vriendin, Flora, te lezen. Daarbij hoop ik ook, aangezien de verhaallijn van de twee vorige boeken vanuit hetzelfde punt startte dat dat nu ook het geval is en dat ik nog meer over de gebeurtenissen omtrent het eiland ga ontdekken en de puzzelstukjes nog meer op zijn plek gaan vallen. Ik heb erg hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Flora MacQueen droomt van een groot en meeslepend leven. Ze wil niets liever dan voorgoed St. Kilda achter zich laten en de wereld gaan ontdekken. Ze verlooft zich met de jonge avonturier en zakenman James. Dit lijkt de opening te zijn naar de toekomst waar ze altijd naar verlangde. Ze moeten alleen nog één winter geduld hebben, zodat ze na de geplande evacuatie van het eiland voorgoed samen kunnen zijn. Maar dan slaat het noodlot toe. Flora blijft over met een gebroken hart en een familie die haar steun en inzet nodig heeft om te kunnen overleven. Flora is de wanhoop nabij. Ze krijgt de kans aangeboden in Parijs opnieuw te beginnen. Ze grijpt deze kans dan ook direct met beide handen aan. In Parijs lijkt het geluk en geld voor het oprapen, alleen moet Flora hier een hoge prijs voor betalen. Daarbij blijft een geheim uit haar verleden haar ook achtervolgen.

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs goed, sterk en mooi derde deel. Zoals verwacht start ook het derde deel vanaf hetzelfde moment als het eerste en tweede deel, alleen lezen we ditmaal het verhaal van Flora. Aangezien ik recent het tweede deel las, zit ik weer gemakkelijk in de verhaallijn en dwaal ik opnieuw af, terug in de tijd en het eiland St. Kilda. Ook ditmaal begint het verhaal met een verklarende woordenlijst en een sterk proloog.


Karen Swan heeft een hele levendige, beeldende en meeslepende schrijfstijl. Ze weet deze vroegere tijd en het leven op het eiland en de omgeving zo levendig te beschrijven dat je het helemaal kan visualiseren. Ook de sfeer en het gevoel van de eilandbewoners weet ze prachtig in beeld te brengen. Zonder dat het de kracht van de verhaallijn verliest.


Ditmaal volgen we het verhaal van de beeldschone Flora, deze jonge vrouw is heel anders dan de twee andere vriendinnen. Aangezien Flora het niet van haar talenten als klimmen of weven moet hebben maar het van haar schoonheid en zangkwaliteiten moet hebben. Toch weet Karen Swan, doordat ze haar emoties en gevoelens zo krachtig onder woorden weet te brengen, ervoor te zorgen dat ik ook Flora al snel in mijn hart sluit. Ook de avonturier James weet met zijn charisma mijn hart te stelen.


We volgen het verhaal vanuit een andere invalshoek, waardoor de wendingen en gebeurtenissen waarover we in de vorige delen lazen duidelijker worden en sommige dingen zelfs in een ander daglicht komen te staan. Hiermee weet Karen Swan me echt te boeien en kan ik het boek gewoonweg weer niet loslaten. Na de evacuatie blijft Flora niet met de huidige inwoners op hun nieuwe plek, maar gaat ze in Parijs een nieuw avontuur en carrière tegemoet. Dit maakt het tot een bijzonder en verrassend vervolg, zeker in vergelijking met de afslag die Mhairi en Effie nemen na de evacuatie. De gebeurtenissen die zich net voor de evacuatie op St. Kilda plaatsvonden, blijven echt ook Flora in Parijs nog achtervolgen. Met een verrassend plot sluit dit deel af. Ik kijk nu enorm uit naar het vierde en laatste deel.


Stormgloed, is het derde deel van Het wilde eiland serie. Flora is een totaal ander personage dan Mhairi en Effie waarover we in de vorige delen lazen. Dit zorgt daarom voor een verrassend, origineel en sterk derde deel. De gebeurtenissen uit de vorige delen krijgen met dit deel nog meer duidelijkheid én er komen gebeurtenissen uit de vorige delen in een ander daglicht te staan. Ofwel, dit deel moet je absoluut gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות

לא היה ניתן לטעון את התגובות
נראה שהייתה בעיה טכנית. כדאי לנסות להתחבר מחדש או לרענן את הדף.
bottom of page