top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Stout is leuker – Linda Prins

Van Uitgeverij Marmer kreeg ik de kans deze veelbelovende en uitnodigende feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789460686269 | 08 mei 2023 | 288 pagina's Uitgeverij Marmer | Prijs €17,50


Voor het lezen:

Bij het zien van de cover van dit boek, was gelijk mijn interesse gewekt. Alleen al de titel van het boek is veelbelovend. De roze en sprankelende cover van een vrouw in een jurkje op hakken met daaromheen vrolijke illustraties roept geeft me het gevoel dat ik een vrolijk en luchtig boek ga lezen waarvan ik heerlijk ga genieten. Linda Prins ken ik nog niet, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijftalent.

 

Het verhaal:

Eva heeft haar leven op een rijtje, is voorzien van een man, een kind, een prachtig huis en veel vrienden. Toch kan ze de verleiding niet weerstaan en beleeft ze een avontuurtje met de twintig jaar jongere Joey. Dit is het begin voor een nieuw hoofdstuk in het leven van de veertigjarige Eva. Ze verhuist naar een kleine flat, met een eigen slaapkamer voor haar tienerzoon. Er volgt een onstuimige en roekeloze periode en Eva leeft en feest er op los; festivals, drugs, seks en veel drank. Met één gedachte in haar achterhoofd, ze wil nooit meer een grijze muis zijn.

 

Mijn ervaring:

Dit is dus echt, absoluut een boek waar je aan begint en niet meer loslaat voordat hij uit is. Al bij de eerste bladzijde wist Linda Prins me mee het verhaal van Eva mee te nemen. Het hoofdpersonage Eva is zo goed uitgediept en neergezet dat ik er helemaal in mee kan gaan. En dat, voor een über grijze muis als dat ik ben, vind ik dat enorm bijzonder waardig. Ook de andere personages in het verhaal zijn enorm leuk en onderscheidend van elkaar neergezet, vooral de vele mannen die Eva's leven passeren.


Linda Prins heeft een enorm levendige en vlotte schrijfstijl die vol emotie zit en met name Humor, met een hoofdletter H. Het is een boek waarbij ik echt enorm vaak heel hard heb moeten lachen. De verhaallijn is origineel, grappig en erg leuk. Door de vele wendingen en (onverwachte) gebeurtenissen blijft het verhaal van begin tot einde een feest om te lezen. Precies op het juiste moment wist Linda het verhaal met een onwijs leuke en goede plottwist het verhaal af te maken. Het einde kon ik enorm waarderen.


Stout is leuker, is een onwijs grappig, leuk en origineel verhaal. Het hoofdpersonage Eva is enorm goed neergezet, waardoor je gemakkelijk in het levendig geschreven verhaal opgaat. Het is een boek dat onwijs lekker en prettig wegleest en ongetwijfeld zal je, net als ik, wanneer je aan het boek begint het pas weglegt als je het uit hebt. Een heerlijke en onwijs leuke aanrader!!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page