top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Striemen aan het zwembad – Fiona Gothfield

Na het lezen van Dubbele boeking, was ik ook nieuwsgierig naar het andere boek van Fiona. Gelukkig was het boek in mijn bibliotheek beschikbaar als luisterboek.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789180516907 | 16 augustus 2022 | 10 uur en 1 minuut | verteller: Miranda Jansen, Tineke Blok | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €5,95


Voor het lezen:

Ik had met zo enorm veel plezier Dubbele boeking gelezen, dat ik ook nieuwsgierig was naar het andere boek van Fiona. In mijn bibliotheek was het boek als luisterboek verkrijgbaar, dus voor mij het ideale moment om tijdens mijn dagelijkse wandelingen te gaan genieten van dit luisterboek. Zeker met dit koude weer, hoop ik dat dit zomerse en zonnige boek toch wat zonnestraaltjes zal brengen.

 

Het verhaal:

Een jaar nadat Wendy haar overspelige partner de deur wees en Sanne weduwe werd, trakteren de 41-jarige alleenstaande moeders zichzelf op de reis van hun leven. Een jaar nadat Wendy haar overspelige partner de deur wees en Sanne weduwe werd, trakteren de 41-jarige alleenstaande moeders zichzelf op de reis van hun leven. Met hun nieuwe garderobe, pronken ze met hun 'striemen' aan het zwembad in de prachtige Dominicaanse Republiek. Tijdens deze korte vakantie worden hun levens helemaal op hun kop gezet en ontmoeten ze verschillende heren na heel wat alcohol te consumeren. Ze genieten van de mannelijke aandacht, al twijfelen ze over de bedoelingen van de mannen. Wendy en Sanne krijgen heel wat nieuwe inzichten tijdens hun zonnige verblijf. Vluchten ze hiervan weg of zullen ze zichzelf - met striemen en een maatje meer - eindelijk accepteren?

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is in twee delen te verkrijgen, en is ingesproken door Miranda Jansen en Tineke Blok, beide hebben een enorm prettig stemgeluid en spreektempo. Daarnaast is het verhaal heerlijk vlot en krachtig geschreven door Fiona waardoor het verhaal echt super weg luistert.


Het verhaal is geschreven vanuit twee vrouwelijke personages, Wendy en Sanne, die al jarenlang beste vriendinnen zijn en besluiten samen op vakantie te gaan. Het is leuk dat er een keer voor wat oudere vrouwen is gekozen, want hierdoor kan ik me nog meer in de personages herkennen. Doordat het perspectief tussen de hoofdstukken wisselt van personage worden ze beide goed uitgediept en kan je met Wendy en Sanne meeleven en voelen. Daarnaast geeft het ook een breder perspectief op de vakantie die ze samen beleven.


De verhaallijn is leuk en origineel, ik las nog niet eerder een feelgood over twee beste vriendinnen die samen de vakantie van hun leven beleven. Fiona weet het verhaal heerlijke ups en downs te geven en veel onverwachte wendingen. Daarnaast is het een verhaal waarin denk ik iedere vrouw zich wel herkent, waardoor je compleet in het verhaal op kan gaan. Ook aan humor is geen gebrek en Wendy en Sanne maken enorm bizarre taferelen mee.


Deze zomerse feelgood is super leuk en de verhaallijn is erg origineel. Het verhaal is heerlijk luchtig geschreven en je kan er compleet in op gaan. Ik zeg een absolute must-read of luistertip. Ik ben ook enorm benieuwd naar de verhalen van Fiona in de toekomst.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page