top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Susan – Valentijn Ringelberg

De verhalen van Valentijn spreken me altijd enorm aan, dus zijn nieuw uitgebrachte kortverhaal wilde ik dan ook gelijk lezen.

Nederlands | E-book | 1230005329236 | december 2021 | 16 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Cauldron Books


Beschrijving:

Ergens in het meest zuidelijke randje van het platteland stond een kleine boerderij. Overdag hulde de zon het stenen bouwwerkje met zijn honingraatvormige dakpannetjes, de bijbehorende stallen van iepenhout en de kleine wijde ernaast in een oranje gloed. Maar als de nacht viel – en de maan haar intrede deed terwijl de inwoners van het landgoed onder de wol lagen – was de boerderij slechts een schim aan de top van een heuvel.


Op de boerderij woonde, zoals je misschien al vermoedde, een boer. Maar ook een moeder en een zoon. Vijftien schapen. Twee ezeltjes en een koe. Een zwarte kat luier dan gesnoeid gras. En tot slot een hele hoop kippen.


En ons verhaal volgt een kip genaamd Susan…

 

Voor het lezen: Ik ben enorm benieuwd naar het kortverhaal van Valentijn. Zijn schrijfstijl spreekt me enorm aan en de cover vind ik echt gaaf vormgegeven.


Conclusie:

Het kortverhaal is origineel en leest heerlijk weg en bevat een goede hoeveelheid fantasie. Het verhaal ademt de schrijfstijl van Valentijn Ringelberg uit, je ziet het hele verhaal gewoon helemaal voor je. Voor een kortverhaal gebeurt er veel en neemt het verhaal echt onverwachte wendingen, maar toch stoort dat niet in het verhaal en dat vind ik goed gedaan.


Ik vond het echt een verrassend, origineel en leuk verhaal en het is zeker het lezen waard.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page