top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sweet Magnolias - De mooiste overwinning – Sherryl Woods

Na het zien van de serie op Netflix, die me goed was bevallen, was ik nieuwsgierig naar het boek, dat altijd beter is dan de film.

Nederlands | E-book | 04 augustus 2015 | 280 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het zien van de serie op Netflix, was ik enorm nieuwsgierig naar de boeken. Aangezien naar mijn mening de boeken eigenlijk altijd beter zijn dan de film/series, heb ik er hoge verwachtingen van. Ik heb nog niet eerder iets gelezen van Sherryl Woods, maar gezien de hoeveelheid boeken die ze inmiddels geschreven heeft, moet ze haast wel een goede schrijfster zijn. De cover is uitnodigend en ik ben dan ook dol benieuwd naar hoe het verhaal van Maddie in het boek gegaan is.

 

Het verhaal:

Na twintig jaar loopt het huwelijk van Maddie dan toch stuk. Haar ex heeft zijn jonge assistente zwanger weten te maken. Maddie blijft achter met haar drie kinderen. Hoe moet ze nu verder? Hoe gaat ze nu aan geld komen? Ze heeft al die jaren geleefd als ideale huisvrouw en geen werkervaring opgebouwd. Haar twee beste vriendinnen, Hellen en Dana Sue, hebben de oplossing; ze willen samen een sportschool/spa openen voor de vrouwen.

Maddie weet haar nieuwe bestaan en zelfvertrouwen langzaam weer op te bouwen en zo komt ook de nieuwe jonge honkbalcoach Cal in zicht. Het is een geweldige man, alleen wel tien jaar jonger. Het hele stadje Serenity heeft zijn of haar mening klaar over de twee, maar na alles wat Maddie heeft doorstaan, laat ze zich toch niet de kans op geluk ontnemen?

 

Mijn ervaring:

Sherryl Woods heeft absoluut een heerlijke feelgood schrijfstijl. Zonder enige moeite ga ik vanaf de eerste bladzijde helemaal in het verhaal van Maddie op. Ze schrijft vlot, levendig, krachtig en vol gevoel. Ze weet de verschillende personages en het hoofdpersonage Maddie enorm goed neer te zetten. Daarnaast heeft ze een goed gevoel voor humor die het verhaal heerlijk luchtig houdt.


De verhaallijn verloopt gelukkig wel wat anders dan bij de Netflix serie en ik heb het gevoel dat je in tegenstelling tot de serie meer diepgang krijgt en het boek meer wendingen neemt. Ik moet zeggen dat dit me enorm positief wist te verrassen. Het verhaal verveelt me echt geen moment en weet me ook positief te boeien. Ik zit echt te genieten tijdens het lezen.

Ook het plot verloopt anders dan de serie, wat me ook aangenaam verrast.


Dit eerste deel van de Magnolias serie is absoluut een heerlijke feelgood-aanrader. Ondanks dat ik de serie al goed vond, is het boek absoluut nog leuker. Dus ik zeg dit boek moet je zeker lezen! Ik ben ook erg benieuwd naar de rest van de serie. Deze ga ik in de toekomst ook zeker lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page