top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sweet Magnolias - Haar grootste verlangen – Sherryl Woods

Na het lezen van deel 1 en 2 nu eindelijk tijd voor het derde deel, het verhaal van Helen.

Nederlands | E-book | 9789402519716 | 16 augustus 2016 | 296 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Na het zien van de serie op Netflix, waarvan ik hoop dat er nog meer seizoenen volgen, ben ik aan de boekenserie begonnen. Deel 1 en 2 zijn me buitengewoon goed bevallen en nu ik er zo lekker in zit, ben ik ook enorm benieuwd naar het derde deel van deze serie. Deze is weer vanuit een andere hoofdpersoon geschreven, wat me erg nieuwsgierig maakt. Na de blauwe en paarse cover is er nu in dezelfde stijl de beurt voor een roze cover. Ze sluiten goed op elkaar aan.

 

Het verhaal:

Helen Decatur is een control freak en leeft enorm georganiseerd en doet niets ondoordacht. Ze heeft haar rechtenstudie voltooid, een eigen kantoor geopend en heeft het geschopt tot succesvolle echtscheidingsadvocaat. Maar na dit alles ontbreekt er nog altijd één ding in haar leven. Haar wens om moeder te zijn. Er is dan ook geen man in haar leven die hier aan bij kan dragen, maar Helen is Helen niet om rustig af te gaan wachten. Ze neemt zich voor de knappe Erik Whitney te verleiden voor haar doel. Dat hij niet op de hoogte is van haar plan ziet ze later wel. Het plan wordt alleen erg ingewikkeld als ze toch gevoelens voor Erik begint te krijgen.

 

Mijn ervaring:

In dit derde deel van de serie is Helen het hoofdpersonage, hierdoor krijgen we na Maddie en Dana Sue een veel beter en dieper beeld van een ander personage van de Sweet Magnolias. Het voordeel hiervan wel is dat het boek prima als stand alone gelezen kan worden. Ondanks dat Helen weer een enorm andere persoonlijkheid heeft als Maddie en Dana Sue sluit ook dit verhaal in sfeer en gevoel goed aan op de vorige twee delen.


De verhaallijn is origineel, leuk en goed neergezet. Ik vind het knap dat, ondanks dat de serie perfect een eenheid vormt, Sherryl Woods weer een sterke nieuwe verhaallijn neer heeft weten te zetten. Sherryl Woods heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl met veel gevoel, waardoor het verhaal echt het feelgood gevoel krijgt. Ook door de nodige humor in de verhaallijn blijft het verhaal licht en luchtig. Door de onverwachte wendingen in de verhaallijn blijft het verhaal van het begin tot het einde een feest om te lezen, met als afsluiter het plot wat het verhaal een heerlijke klapper afsluit.


Haar grootste verlangen was weer een verhaal waar ik enorm van genoten heb. De verhaallijn was heel anders dan de vorige twee delen, maar door de personages, sfeer en gevoel vormt de serie wel echt een eenheid. Ik zit echt heerlijk in de serie en de pret is gelukkig nog niet voorbij, de serie bevat nog meer delen die ik dan ook in de toekomst zeker ga lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page