top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tequila en tulpen – Gaby Rasters

Na deel 1 van de Bloemstal-serie is het natuurlijk ook tijd voor het tweede deel van deze super leuke serie.

Nederlands | Luisterboek | 9789020542745 | mei 2022 | Verteller: Willemijn de Vries | Uitgever: Zomer&Keuning | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het heerlijke deel 1 van de bloemenstalserie kijk ik enorm uit naar het tweede deel van de serie. Gaby Rasters wist me in het eerste deel blij te verrassen met haar krachtige feelgood schrijfstijl. Ik ben erg benieuwd van wie nu het verhaal zal volgen. De cover sluit helemaal aan op het eerste deel. Ditmaal in andere kleuren en bloemen, maar er kan geen twijfel over ontstaan dat deze twee covers bij elkaar horen.

 

Het verhaal:

Anouk heeft de bloemenstal van Carmen overgenomen, maar merkt dat er minder klanten naar haar winkel komen vanwege een groep hangjongeren. De brutale jongerenwerker Marc biedt niet alleen hulp, maar meer dan dat. Anouk leert de alleenstaande moeder Liz kennen en merkt al snel dat zij ook wel wat geluksmomentjes kan gebruiken! ‘Tequila en tulpen’ is het tweede deel van de sprankelende De bloemenstal-serie van Gaby Rasters. Lees ook in deze serie ‘Likeur en lelies’.

 

Mijn ervaring:

Ditmaal volgen we het verhaal van Anouk. In deel 1 van de Bloemstalserie hebben we al kennis gemaakt met Anouk, hierdoor heb je als luisteraar al gelijk een beeld van haar.

Het verhaal wordt voorgelezen door Willemijn de Vries, dezelfde persoon die ook het eerste deel van de bloemenstalserie in sprak. Willemijn heeft een hele prettige spreekstem een spreektempo. De schrijfstijl die Gaby Rasters bij deel 1 heeft weten te pakken, trekt ze gemakkelijk door in het tweede deel van deze serie. Ook al is het verhaal beduidend anders, het verhaal heeft duidelijk aansluiting op deel 1. Ook de karakters uit deel 1 doen allemaal weer mee, waardoor dan je met het beluisteren van de serie alle verschillende karakters steeds beter leert kennen.


Het karakter Anouk en ook Marc krijgen in dit verhaal alle aandacht en deze karakters heeft Gaby dan ook goed weten uit te diepen. Zeker omdat we het verhaal door de ogen van Anouk ervaren krijg je als luisteraar/lezer een goed beeld van haar.


Het verrassende tweede deel is een ander verhaal dan deel een van de serie, maar ze sluiten geweldig op elkaar. Na dit deel ben ik nog enthousiaster geworden, over hoe leuk deze serie is. Ik kijk dan ook nu al uit naar het derde deel van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page