top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terra Fabula 1 - Het vergeten koninkrijk – Peter Dewillis

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverbron de kans deze veelbelovende fantasy te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463080361 | 29 februari 2016 | EPUB met digitaal watermerk | Uitgeverij Zilverbron | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Deze serie stond al lange tijd op mijn verlanglijst. Ik ben dol op fantasy series en deze zou in de lijn liggen voor liefhebbers van Harry Potter, Nevermoor en het Noorderlichttriologie. Alle drie deze series heb ik meerdere keren gelezen. Daarom was ik enorm blij dat ik van Uitgeverij Zilverbron de kans kreeg het eerste deel te lezen en te recenseren. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De ouders van Martha en William zijn ontdekkingsreizigers. Op oudjaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke nieuws dat zij hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is vergaan op zee tijdens een geheime expeditie. Kort daarna arriveren twee excentrieke tantes die beweren hun tantes te zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen. Tijdens hun verblijf bij hun tantes ontdekken ze de ware toedracht van hun ouders en ontdekken ze dat ze een wonderlijk verleden hebben. Ze blijken erfgenamen van een magisch koninkrijk en zijn de enige die het land kunnen redden van de ondergang. Daarmee begint een spannend en magisch avontuur vol gevaren, raadsels en geheimen...

 

Mijn ervaring: Peter Dewillis heeft een hele vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl. Hierdoor kan je enorm goed mee gaan in het spannend en magisch avontuur dat Martha en William mee maken.

De personages zijn enorm goed, uniek en verschillend neergezet. Zeker omdat het niet enkel mensen zijn die als personages in het verhaal aanwezig zijn. Hij weet ze zo te beschrijven dat je een goed beeld van iedereen en de omgeving hebt.


De verhaallijn is er eentje die zich langzaam opbouwt. Het verhaal begint met de thuissituatie van Martha en William op het moment dat hun ouders ook nog thuis zijn en van plan zijn om op hun geheime expeditie te gaan. Hierdoor leer je de personages kennen en breidt het verhaal zich steeds verder uit. Wel merk je dat dit eerste boek echt een aanloop is naar een reeks van vele gebeurtenissen en avonturen. Toch gebeurt er in het eerste verhaal enorm veel, de wendingen en de spanning lopen flink op. Ondanks dat het het eerste deel is, kent het verhaal toch een mooie afronding en opening naar het tweede deel.


Terra Fabula 1, Het vergeten koninkrijk is een avontuurlijk, spannend en magisch verhaal dat een goede basis legt voor vele verdere delen. De personages zijn goed neergezet, waardoor je echt met de twee kinderen mee op het spannende avontuur gaat. Daarnaast heeft Peter Dewillis een vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl waardoor je goed op kan gaan in het verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page