top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terra Fabula 2 - Het zilveren labyrint – Peter Dewillis

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverbron de kans om ook het tweede deel van deze veelbelovende fantasy te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463082228 | 10 april 2020 | EPUB met digitaal watermerk | Uitgeverij Zilverbron | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, heb ik hoge en goede verwachtingen voor het tweede deel van deze serie. Ik ben enorm benieuwd of dat, nu Martha en William op Terra Fabula zijn, het hen gaat lukken om hun ouders te vinden en hopelijk ook te redden. De cover is bijna identiek aan het eerste deel en is alleen in kleur en de titel volgens mij anders. Wel zijn de kleurverschillen duidelijk genoeg om hier onderscheid in te maken.

 

Het verhaal:

Het instorten van Terra Fabula nadert. Griselda heeft de oorlog verklaard en deinst voor niets en niemand terug. Met de verboden Magicae die Griselda gebruikt krijgt ze Terra Fabula meer en meer in haar greep. William is geraakt door een giftige pijl en dreigt te sterven in een eeuwige slaap. De tijd tikt door en de zoektocht naar hulp gaat moeizaam. Gelukkig is Martha niet alleen en heeft ze hulp. Ze zoeken de eilanden af naar de mysterieuze aanwijzingen van koning Eldrick in de hoop dat hij hen met zijn kennis en wijsheid kan helpen. De geheimen stapelen zich op, de tocht is niet zonder gevaar. Gaat het Martha lukken de raadsels te ontcijferen?

 

Mijn ervaring: Peter Dewillis weet in het tweede deel op sterke wijze zijn vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl voort te zetten. Hij weet sterke punten uit het eerste deel op sterke en goede wijze mee te nemen in het tweede deel. Terwijl deel één een rustige opbouw van de verhaallijn en personages kende, gaat dit boek gelijk vol in het verhaal. Hierdoor moest ik wel even schakelen, vooral omdat vanaf het begin het tempo in de verhaallijn vrij hoog is. Daarbij komen er een hoop nieuwe personages, soms in een vogelvlucht langs in het verhaal, dat soms wel wat verwarring veroorzaakt. Daarbij maakt het wel dat je de hoofdpersonages Martha en William echt ziet evolueren.


De verhaallijn bouwt zich op in spanning, met name door de raadsels. De verhaallijn waarbij Martha en William met de nodige gevaren, aanvallen en heftige situaties zich over de verschillende eilanden van Terra Fabula verplaatsen zorgen ervoor dat de actie in het tweede verhaal enorm hoog blijft. Het ene gevaar lijkt nog niet geweken, als het tweede daarop volgt. Het is ook leuk dat in dit tweede deel Martha en William een tijdje van elkaar gescheiden zijn en je als lezer twee verhaallijnen volgt. Wel krijgt de verhaallijn voorspelbaarheid en ritme door de afwisseling van actie en rustmomenten. Zoals te verwachten was, worden geheimen en raadsels pas in het spannende plot onthuld en wordt er een heleboel eindelijk duidelijk.


Terra Fabula 2 - Het vergeten koninkrijk, is in stijgende lijn in vergelijking met het eerste deel. Het tempo in de verhaallijn nam toe en de raadsels en geheimen wisten de spanning goed op te bouwen. Wel volgden er soms zoveel personages de revue dat ik moeite had om overzicht in het verhaal te houden. Peter Dewillis weet je tot het einde van het verhaal je weer in spanning te houden. Een magisch en sterk tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page