top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terra Fabula 3 - De vervloekte orakelsteen – Peter Dewillis

Ik kreeg van Uitgeverij Zilverbron de kans om ook het tweede deel van deze veelbelovende fantasy te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463082242 | 10 april 2020 | 313 pagina's | EPUB met digitaal watermerk | Uitgeverij Zilverbron | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de eerste twee delen, ben ik benieuwd wat het verhaal verder nog gaat brengen. Vooral omdat het vorige deel nogal heftig eindigde en voor mij wel een afsluiting voelde als dat de Terra Fabula van het kwaad gered had en hun ouders gered hadden. Ik hoop toch weer erg op iets onverwachts, spannends en avontuurlijks. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Terra Fabula lijkt bevrijd en de rust lijkt wedergekeerd. Martha en William zijn met hun ouders teruggekeerd naar huis. Daar is het alles behalve rustig. Ze oefenen er flink op los met hun toverkunsten. De vader van Martha en William opent een nieuwe tentoonstelling in het Brits Museum. Tijdens deze opening breekt er paniek uit en wordt er een mysterieus boek gestolen. Hierdoor krijgt het leven ineens weer een andere wending. De magische wereld komt in botsing met die van de mensen. Een duister figuur uit het verleden achtervolgt hen en wanneer hun zoektocht verder door Engeland volgt doen ze een vreselijke ontdekking. Opnieuw staan ze aan de vooravond van een strijd wanneer de sluier tussen leven en dood lijkt weg te vallen. Het oude kwaad is ontwaakt.

 

Mijn ervaring: Peter Dewillis weet de verhaallijn van deel twee op deel drie prachtig door te trekken. Ook al is het even geleden dat ik deel twee las, toch heb ik geen enkele moeite om weer terug in het verhaal van Martha en William te komen. Het is leuk, dat beide hoofdpersonages nu magie hebben en aan het leren zijn dit onder controle te krijgen.


Het verhaal begint weer zoals gebruikelijk met een heerlijk voorwoord, dat een magisch mooie introductie geeft op het verhaal. Hiermee weet Peter Dewillis direct een sfeer en gevoel aan het verhaal te geven. Hij heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het magische avontuur tijdens het lezen voor je ogen ziet gebeuren. Het verhaal kent ditmaal een wat rustige opstart, maar door de grappige en leuke wendingen die in het huis van Martha en William zich voordoen is het leuk. Bijna tegen de helft komt pas weer de spanning en avontuur in het verhaal. Je merkt daarin ook direct dat Peter Dewillis het tempo versnelt om de spanning te verhogen. Ditmaal zit het boek weer vol leuke raadsels. Wel eindigt dit boek met een cliffhanger en een open einde, of eigenlijk pas de start van een gevaarlijk avontuur.


Terra Fabula 3 - De vervloekte orakelsteen sluit perfect aan op de twee voorgaande delen. Wel moeten deze verhalen absoluut op volgorde gelezen worden om de serie te kunnen volgen. Het is leuk dat Martha en William nu hun magische krachten hebben, dat een extra dimensie geeft aan het verhaal. Het verhaal is echt in stijgende lijn met de twee voorgaande delen. Het verhaal wordt beter en beter. Wel baalde ik dat het verhaal met een cliffhanger en open einde eindigde, want nu ben ik reuze benieuwd naar deel vier van de serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page