top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terschelling – Linda van Rijn

Van Uitgeverij Marmer kreeg ik een recensie-exemplaar van haar nieuwe thriller. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789460686443 | 09 april 2024 | 320 pagina's Uitgeverij Marmer | Prijs €17,50


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al met veel plezier meerdere thrillers van Linda van Rijn gelezen, die me stuk voor stuk erg goed bevallen. Hierdoor heb ik ook weer goede en hoge verwachtingen voor deze nieuwe thriller van Linda van Rijn, die onlangs verscheen bij Uitgeverij Marmer. Ik was ook nog eens de geluksvogel die een recensie-exemplaar ontving, dus super bedankt. Ditmaal heeft de thriller een met een beeld van een rende vrouw op Terschelling aan het strand in paars/lila kleuren.

 

Het verhaal:

Nina en vriend Floris vieren vakantie op Terschelling. Alles verloopt wat anders dan gepland en hierdoor moeten ze wat langer op Terschelling blijven. Nina besluit hierom om haar werk als journalist daar voort te zetten. Een onderwerp om over te schrijven is zo gevonden. 25 jaar geleden kwam namelijk haar vriendin, Sterre, tijdens hun vakantie op Terschelling om het leven. Deze zaak is nooit opgelost en Nina beseft dat je nog altijd met vragen door haar hoofd loopt over de gebeurtenissen van toen. Nina besluit een podcast te maken over deze cold case. Ze zoekt haar oude vrienden van vroeger op. Klopt aan bij de recherche en ontdekt dat de onderste steen niet helemaal boven is gekomen. Nu is ze vastbesloten om alles aan het licht te brengen. Ze graaft dieper en dieper en beseft al snel dat niet iedereen op haar onderzoekswerk zit te wachten.

 

Mijn ervaring:

Linda van Rijn heeft een heerlijke vlotte, levendige en natuurlijke schrijfstijl. Haar verhalen bevatten hele doorsnee en natuurlijke personages en ze weet het verhaal zo neer te zetten dat ze haast waargebeurd kunnen zijn. Haar verhalen lezen gemakkelijk en fijn, waardoor je echt van het verhaal zelf kan genieten.


Het verhaal begint met een spannend en goed proloog, dat je gelijk alert en nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Voor wie is Nina zo op de vlucht? Wat is er aan de hand? Dan springen we terug in de tijd en begint het verhaal van Nina die met haar vriend Floris op vakantie is. De personages zijn realistisch en goed neergezet. Je kan er als lezer een goed beeld bij krijgen. Alhoewel, bij Floris, blijf ik tot bijna aan het einde mijn twijfels hebben of hij niet echt iets verbergt en oprecht en eerlijk is.


De verhaallijn kent een goede opbouw. Linda van Rijn begint het verhaal door een goede basis te leggen van de personages en de huidige situatie. Wanneer Nina besluit om op Terschelling een podcast te maken en onderzoek te doen naar de onopgeloste moordzaak van haar vriendin 25 jaar geleden, wordt de spanning in de verhaallijn steeds groter. Het verhaal kent verrassende wendingen en gebeurtenissen en als lezer wordt je verschillende keren op het verkeerde been gezet. Dit houdt het spannend en houdt je als lezer scherp. Zal Nina ontdekken wie haar vriendin toentertijd vermoord heeft? Met een sterke plottwist en tot slot een mooi epiloog weet Linda van Rijn haar prachtige verhaal weer erg goed en volledig af te sluiten.


Terschelling is een spannende, goede en realistische thriller. Linda van Rijn heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet je direct door het sterke proloog te pakken. De personages en met name het hoofdpersonage Nina is realistisch en goed neergezet. Je wordt meermaals op het verkeerde spoor gezet, dat je scherp houdt tot het einde. Met een verrassende plottwist en een sterk epiloog weet Linda van Rijn de thriller prachtig af te sluiten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page