top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Terug naar Roemenië – Marisa Koopman

Van Uitgeverij KeyTree kreeg ik een recensie-exemplaar van deze feelgoodroman.

Nederlands | E-book | 1230003719305 | 26 februari 2020 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij KeyTree | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Ik heb al meer boeken van Saskia Schouten gelezen, maar nog niet onder het pseudoniem Marisa Koopman. Ik ben daardoor erg nieuwsgierig of ik nu een hele andere schrijfstijl of ander verhaal van Saskia/Marisa kan en mag verwachten. Haar andere feelgoods bevielen me erg goed, dus ik heb goede verwachtingen van dit boek. Wel komt zonder twijfel al direct in de titel van de cover haar liefde voor Roemenië terug.

 

Het verhaal:

Ilona vlucht na een verbroken relatie naar La Palma, om daar troost en steun te vinden bij een andere man. Deze man gebruikt Ilona enkel als gebruiksvoorwerp en laat haar gedesillusioneerd achter. Ilona kampt met schaamte en verdriet en besluit daardoor geen man meer te willen. Ze gaat op een groepsreis naar Roemenië, waar ze Boudewijn, de zwager van haar vriendin Rhodante, leert kennen. Hij is al snel verliefd op haar. Ilona probeert hem te ontlopen. Hierdoor besluit Ilona eerder dan gepland terug te keren naar Nederland. Ilona en Rhodante besluiten van woning te ruilen, waarbij je Boudewijn opnieuw tegenkomt omdat hij helpt met de verhuizing. Nu negeert hij Ilona compleet, wat Ilona frustreert nu ze een onthutsende ontdekking heeft gedaan. 

 

Mijn ervaring:

Marisa Koopman heeft een levendige en vlotte schrijfstijl. Wel voelt dit boek iets minder luchtig, qua gebeurtenissen dan de vorige boeken die ik onder een ander pseudoniem van haar las. Ze schrijft gemakkelijk en natuurlijk, waardoor het verhaal vlot leest.


We volgen Ilona. Het personage, een jonge redelijk doorsnee vrouw met neurotische, naïeve en onzekere trekken. Ondanks dat ik goed met Ilona in het verhaal mee kon gaan, had ik af en toe wel de neiging om het personage letterlijk even door elkaar en wakker te schudden. Daarentegen vind ik haar vriendin Rhodante een krachtig tegenwicht en ook Boudewijn en Halewijn zijn leuke personages.


Het verhaal heeft een mooie opbouw. Natuurlijk komt ook in dit verhaal de liefde voor Roemenië terug, wat tot nu toe in ieder boek van Marisa het geval is. Daarbij heeft deze roman ook een christelijk en gelovig tintje. Hier moest ik wel even aan wennen, omdat dit best een verrassing was die ik niet had verwacht. In de roman weet Marisa Koopman op prachtige wijze thema's als afwijzing, aanvaarding, liefde, geloof en bewogenheid op sterke wijze in een mooi verhaal te verweven.


Terug naar Roemenië is een mooie en intrigerende roman. Het bevat sterke thema's die mooi zijn uitgewerkt in een goed verhaal. Daarbij is het heel natuurlijk, vlot en levendig geschreven waardoor je door het verhaal heen vliegt. Ik heb erg genoten van deze roman.   


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page