top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tijgerlelie – Marion Pauw

Ik won op Instagram de nieuwe thriller van Marion Pauw. Super bedankt Ambo|Anthos uitgevers

Nederlands | Paperback | 9789026360015 | 30 mei 2023 | 352 pagina's Ambo|Anthos uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige limited edition van dit boek met sprayed edges is een feest om te aanschouwen. Het totaal zwarte boek met enkel de titel in de kleuren van de sprayed edges geeft een stijlvol, uniek en bijzonder beeld. Het is mijn eerste thriller van Marion Pauw dat ik ga lezen, ja shame on me, maar ik heb zoveel goeds over haar schrijftalent gehoord dat ik bijzonder hoge verwachtingen heb.

 

Het verhaal:

De half-Spaanse Lilianne zorgt ervoor dat zij en haar vijf huisgenoten twee maanden op het hotel El Refugio in de Pyreneeën van haar oom passen. Tijdens de zware wintermaanden is het hotel vanwege de hevige sneeuwval afgesloten van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment kondigt hun huisgenoot aan dat hij nog iemand extra heeft uitgenodigd voor de trip, Monica. Door de aanwezigheid van Monica verandert de groepsdynamiek en ontstaat er een gespannen en toxische sfeer. Lili komt buiten de groep te staan en uiteindelijk loopt het zo uit de hand dat er een dode valt. Zeventien jaar later worstelt Lili nog altijd met de traumatische gebeurtenissen van haar verblijf. Ze leidt een anoniem leven als ghostwriter en met antidepressiva houdt ze zichzelf in de wereld staande. Wanneer een van die huisgenoten opduikt en later zelfmoord pleegt, gaat ze op zoek naar antwoorden.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Lilianne, waarbij het verhaal switcht tussen het heden en het verleden. Hierbij heeft Marion Pauw het hoofdpersonage Lilianne enorm sterk neergezet en goed uitgediept. Ook de andere personages in het boek zijn enorm goed en uniek neergezet.

Marion Pauw heeft een erg vlotte, levendige en realistische schrijfstijl. Door de levendige dialogen en goede beschrijving van de situatie en gebeurtenissen kon ik zonder moeite helemaal in de verhaallijn op gaan. Per hoofdstuk wordt er gewisseld tussen het heden en het verleden. Beide verhaallijnen vervolgen zich op chronologische volgorde en hebben diepgang. Door de heftige en depressieve situatie waarin Lilianne zich in het heden verkeert, maakt je als lezer enorm nieuwsgierig naar de gebeurtenissen in het verleden. Ik vind het bijzonder goed hoe Marion Pauw, waarbij de vriendengroep begint met een goede dynamiek zo om weet te buigen dat je als lezer ook echt de toxische sfeer ervaart die in de groep ontstaat. Ze weet daarbij goed de spanningen tussen de verschillende personages neer te zetten. Door de wendingen, gebeurtenissen en mijn enorm grote nieuwsgierigheid naar het trauma zorgden ervoor dat het boek me echt in zijn greep hield. Het plot met de plottwist was sterk, verrassend en zorgde in mijn ogen voor een sterk, compleet en prachtig afgerond verhaal.


Tijgerlelie is een super spannende, originele en sterke thriller. Marion Pauw heeft de thema's groepsdruk, trauma en vriendschap in een mooie en goede verhaallijn gegoten die diepgang heeft. De personages zijn goed uitgediept en met de switch tussen heden en verleden weet Marion Pauw je in haar greep te houden tot het einde. Met een verrassend, sterk en goed plot sluit het verhaal af. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page