top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

TikTokTerror – Michael Reefs

Van Uitgeverij Billy Bones kreeg ik de kans om het nieuwe en mega spannende jeugdboek van Michael Reefs te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789030509929 | 09 april 2024 | 136 pagina's Uitgeverij Billy Bones | Prijs €14,99


Voor het lezen: De boeken van Michael Reefs staan al enige tijd op mijn verlanglijstje om te gaan ontdekken. Nu de aankondiging kwam van een nieuw, ijzersterk en uber spannend jeugdboek van Michael Reefs wilde ik dit natuurlijk zelf gaan ontdekken. De cover is uitnodigend en angstaanjagend. We zien een illustratie van een oud vervallen huis in de nacht, op de voorgrond is een hand met een mobiele telefoon te zien. Op het scherm is een angstaanjagende geest te zien bij het huis. Ik heb erg hoge verwachtingen.

 

Beschrijving:

Jason en zijn drie goede vrienden houden van spanning en maken gezamenlijk TikTok-filmpjes waarin ze op zoek gaan naar geesten op verlaten locaties. Om het voor de kijkers leuk en interactief te maken, nemen ze challenges aan van hun kijkers. Hierdoor worden ze uitgedaagd om te overnachten in de kliniek Sanatorium du Basil. Deze verlaten en vervallen kliniek staat midden in de Ardennen. Tijdens deze nacht verandert hun leven voorgoed. Er is geen weg meer terug, wanneer een van hen spoorloos verdwijnt. Welke geheimen gaan er schuil in deze vervallen kliniek? Zullen ze hier levend uit komen?

 

Conclusie:

Een grandioos goed en gruwelijk spannend en angstaanjagend boek!


Michael Reefs heeft een erg levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl met enorm veel fantasie. Daarbij houdt hij goed rekening met zijn woordkeuze en zinsopbouw waardoor jonge lezertjes met gemak en plezier van het verhaal zullen genieten. Wel moeten ze jeugdige lezertjes tegen spanning en horror kunnen, want een bloedstollend en angstaanjagend verhaal is het zonder twijfel.


We volgen het verhaal van Jason en drie vrienden. Het is leuk dat Michael Reefs heeft gekozen voor redelijk jonge doorsnee personages en wel een mooie mis heeft gemaakt tussen jongens en meisje. Hierdoor is het voor iedere lezer aantrekkelijk en kan die zich in de personages verplaatsen.


Michael Reefs begint met de kinderen goed neer te zetten en al vrij snel wordt de missie en het plan beraamd om te gaan overnachten in de kliniek Sanatorium du Basil. Daar begint het angstaanjagende, spannende en gruwelijke verhaal. Michael Reefs bouwt de spanning hierin goed op en weet gedurende de spannende nacht met versnelling en vertraging en spannende wendingen er een bloedstollend verhaal van te maken, waarbij je zonder twijfel op het puntje van je stoel zit. Het is niet helemaal een verhaal met een rooskleurige afloop, dus ben voorbereid wanneer je aan het horrorverhaal begint.


TikTokTerror is een origineel, grandioos goed en gruwelijk spannend verhaal. Dit horrorverhaal is echt het meest spannende en angstaanjagende horrorjeugd boek dat ik tot nu toe heb gelezen. Het is levendig, vlot en krachtig geschreven en het verhaal zit vol verrassende, angstaanjagende en schrikbarende wendingen en gebeurtenissen. Wat een grandioos, gruwelijk spannend en goed verhaal!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page