top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Toen de maskers kwamen – Jennifer Dugan

Van Uitgeverij Blossom Books kreeg ik de kans deze nieuwe en veelbelovende thriller/horror te lezen.

Nederlands | Paperback | 9789463495103 | 19 februari 2024 | 304 pagina's Uitgeverij Blossom Books | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van de cover, was ik ervan overtuigd dat ik deze nieuwe thriller van Blossom Books wilde lezen. Op de cover zien we een prachtige illustratie waarin als je goed kijkt twee beelden ziet. Je ziet namelijk een bos met houten blokhutten en verschillende angstaanjagende maskers van dieren. Dit alles op een nachtelijke achtergrond. De titel knalt er in rode letters goed uit en geeft het boek een nog griezeliger tintje. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Sloan en Cherry zijn de enige twee overlevenden van een moordaanslag in een zomerkamp. Dit was hun eerste baantje, waarbij ze allebei als begeleidsters werkten. Ze hadden elkaar op het zomerkamp pas leren kennen. Door het drama delen ze een trauma, waardoor ze onafscheidelijk zijn en al snel een ongezonde relatie ontwikkelen.

Sloan kan zich amper nog wat herinneren van deze avond. Hierdoor is ze noodgedwongen afhankelijk van de herinneringen van Cherry. Helaas blijkt Cherry al snel niet zo eerlijk als dat Sloan gehoopt had. Hierdoor begint Sloan aan alles te twijfelen, wat is er nog waar? Met therapie worden de gaten van Sloan's geheugen langzaam hersteld, maar hoe meer Sloan ontdekt, hoe onlogischer de gebeurtenissen lijken. Wat is er echt gebeurd? Wie is er eerlijk? Wie waren de mensen met de maskers?

 

Mijn ervaring:

De psychologische thriller en pageturner zit echt grandioos goed en sterk in elkaar, waardoor als je eenmaal aan dit boek begint, het boek niet los kan laten tot het uit is.


Jennifer Dugan heeft een ongelofelijke meeslepende, levendige en boeiende schrijfstijl. Daarbij zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn en je wordt tijdens het lezen helemaal emotioneel meegezogen in het heftige, intrigerende, originele en boeiende verhaal.


Het verhaal is geschreven vanuit Sloan. Sloan is een van de twee overlevenden van een moordaanslag maar kan zich enkel nog fragmenten van deze avond herinneren. Haar vriendin Cherry kan zich de avond wel herinneren en daarmee heeft ze dan ook een hechte band. Beide jonge vrouwen zijn realistisch en met gevoel en detail neergezet. Zeker het hoofdpersonage Sloan, waarmee je als lezer helemaal opgaat in haar gedachten, herinneringen en paranoïde gedachten. Hierdoor begin je als lezer mee aan alles te twijfelen en mee te zoeken naar de waarheid.


Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en zit met name psychologisch erg goed in elkaar. De wendingen, gebeurtenissen en gedachten van Sloan weten je te grijpen, te schokken, aan te grijpen en te verbazen. Het verhaal is erg prikkelend, intrigerend en heeft niet voor niets trigger warnings. Deze pageturner wist me echt te pakken en met een mega heftig plot dat je niet ziet aankomen sluit het boek af, waardoor je stomverbaasd en ik schok het boek dichtslaat.


Toen de maskers kwamen is echt een mega pageturner. Deze psychologische thriller is levendig, meeslepend en vlot geschreven. De personages zijn met aandacht en gevoel neergezet en je kruipt als lezer helemaal in het hoofd van personage Sloan, een van de twee overlevenden van een moordaanslag. Het is een heftig boek, maar ook mega boeiend, origineel en ijzersterk. Echt een mega dikke aanrader.  


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page