top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Warrior Cats 2 - Toevluchtsoord voor krijgers - Erin Hunter

Ik kreeg van Uitgeverij Pelckmans de kans om het tweede deel van deze nieuwe manga/graphic novel serie van Warrior Cats te lezen en te recenseren. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789463835145 | 01 juli 2024 | 96 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €14,50


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel van deze super leuke Warrior Cats manga/graphic novel serie, heb ik de smaak zeker te pakken en wil ik meer weten over Grijsstreep. Zal hij zijn clan nog terug vinden en zal Millie hem tijdens zijn reis blijven steunen? Ik heb goede verwachtingen...

 

Het verhaal:

Een spannende nieuwe manga serie voor iedereen die nieuwe verhalen over de personages of juist meer wil weten over de achtergrond van de verschillende krijgers. Het zijn perfecte tussendoortjes die een sterke aanvulling zijn op de Warrior Cats serie. Het zijn stuk voor stuk avonturen die bol staan van de spanning, moed, kracht en vriendschap.


In het tweede deel gaat de tocht van Grijsstreep en Millie om de DonderClan terug te vinden verder. Tijdens deze verre reis lopen ze tegen een reeks nieuwe en gevaarlijke obstakels aan. Levend uit de tweebeen plaats komen is nog niet zo gemakkelijk als dat Grijsstreep had gedacht. Daarbij is Millie nog altijd een poesiepoes en is het leven in de wildernis voor haar nog onbekend. Wanneer ze een tijdelijk toevluchtsoord ontdekken, dreigt er een conflict met een stam schuurkatten die ze voorgoed uit elkaar kan drijven. Hoe sterk is de band van Grijsstreep en Millie?

 

Mijn ervaring:

Wat een super leuke, toegankelijke en mooie serie van Warrior Cats. Erin Hunter heeft in samenwerking met illustrator James L. Barry een indrukwekkende, mooie en leuke manga/graphic novel serie rondom de achtergrond van Grijsstreep weten neer te zetten. Ondanks dat het een graphic novel is, ben ik onder de indruk hoe goed de twee een verhaal met inhoud, emotie en gevoel op je weten over te brengen die voor iedereen goed te volgen is.


Deze graphic novel/manga serie is een aanvulling op de Warrior Cats serie over de achtergrond van Grijsstreep en Millie. Mocht je ook, net als ik, de Warrior Cats serie nog altijd niet gelezen hebben, ook dan is dit verhaal goed te volgen.


Dit tweede deel is een mooie opvolger van deel één die je in dit geval wel eerst moet lezen. In dit tweede deel weten Erin Hunter en James L. Barry, zowel Grijsstreep en Millie nog meer diepgang te geven. Het is mooi hoe ze de kijk van beide katten, die erg verschillend is, weet neer te zetten. Ook de manier waarop ze dingen benaderen en van elkaar leren en er een steeds hechtere vriendschap ontstaat is prachtig in beeld gebracht.


Warrior Cats 2 - Toevluchtsoord voor krijgers is een erg leuk, verrassend en mooi vervolg op het eerste deel van deze prachtige manga/graphic novel serie. Het zijn toegankelijke en gemakkelijk te lezen verhalen die een mooie achtergrond geven over Grijsstreep en Millie. Ik ben erg onder de indruk hoe Erin Hunter en James L. Barry een goed verhaal, met inhoud en gevoel in deze graphic novel tot uitdrukking weten te brengen. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page