top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tot de dood ons scheidt – Alice Feeney

Deze thriller stond al sinds verschijning op mijn verlanglijstje om van te gaan genieten. Nu hoogste tijd!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046176795 | 16 februari 2023 Uitgeverij A.W. Bruna| Prijs €15,99


Voor het lezen:

Deze thriller stond sinds het verschijnen in februari al op mijn verlanglijst. Nu hij ook beschikbaar was als luisterboek, hoogste tijd om eindelijk van deze thriller te gaan genieten. Door het lezen van verschillende recensies, heb ik hoge verwachtingen. De schrijfster, Alice Feeney, die al meerdere boeken heeft geschreven is voor mij nog onbekend. Het boek heet een duistere cover waarin in de avondschemer een verlaten dorpje met wat lichtjes en verlaten bootjes op een meer te zien zijn.

 

Het verhaal:

In elk huwelijk zijn er leugentjes om bestwil, toch? Adam en Amelia zitten na tien jaar in een huwelijkscrisis. Wanneer Amelia een weekendje in de Schotse Hooglanden wint, ziet ze dit als een kans om weer nader tot elkaar te komen. Iedere trouwdag geven ze elkaar een cadeau, passend aan het aantal jaren van hun huwelijk. Daarnaast schrijft Amelia ieder jaar een brief aan Adam, die ze hem nooit laat lezen. Dit weekend kan hun huwelijk maken of breken, maar al snel blijkt dat ze niet zomaar een weekend hebben gewonnen. Een van hen gaat gebukt onder een groot leugen en er is iemand in het spel die hen geen goed einde gunt...

 

Mijn ervaring:

Alice Feeney heeft een enorm vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl, waarbij ze al snel met haar personages onder je huid weet te kruipen. Ze weet direct een unheimische en ongemakkelijke sfeer en spanning neer te zetten, die gedurende het verhaal alleen nog maar verder toe neemt. Het is echt een verhaal dat je aan het denken zet.


De twee hoofdpersonages, Adam en Amelia, zijn enorm goed neergezet en uitgediept. Ook later is het derde personage op ijzersterke wijze neergezet. Gedurende de hoofdstukken wisselt het perspectief tussen de verschillende personages, waardoor je van beide kanten een kijk krijgt op de gebeurtenissen en wendingen die zich voortdoen. Ook de leugens tussen de twee heeft Alice Feeney op sterke wijze in de verhaallijn verwerkt. Dit zorgt voor extra spanning en wrijving tussen de personages.


Het verhaal heeft een originele en enorm sterke verhaallijn. Ondanks dat het unheimische gevoel direct vanaf het begin voelbaar is, bouwt de spanning zich steeds verder op. De leugens, complotten en theorieën stapelen zich op waardoor het drama en drama groter wordt. Zeker wanneer hond Bob op een ochtend verdwenen is weet de spanning zich razendsnel op te bouwen. Het plot was onverwachts en dat maakt het een goed en sterk verhaal. Alice Feeney laat de puzzelstukjes tegen het einde goed in elkaar vallen en weet het verhaal volledig af te ronden.


Tot de dood ons scheidt is een erg spannende thriller met een sterke verhaallijn. Alice Feeney heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl en weet direct vanaf het begin een unheimisch gevoel in het verhaal te leggen waarvan de spanning alleen maar oploopt. Het plot was verrassend en Alice Feeney weet het verhaal compleet en goed af te ronden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page