top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tot de dood ons scheidt – Jonas Moström

Ik kreeg van Uitgeverij AmboAnthos de vraag of ik deze nieuwe thriller wilde lezen en recenseren.

Nederlands | Paperback | 9789026365713 | 12 maart 2024 | 440 pagina's Uitgeverij AmboAnthos | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Van Uitgeverij AmboAnthos kreeg ik de vraag of ik deze nieuwe thriller wilde lezen. Het is het vierde deel van een thrillerserie, maar ik heb nog niets van deze serie gelezen. Aangezien me gezegd werd, dat de serie ook losstaand te lezen was, wil ik deze serie erg graag ontdekken. Het boek heeft een intrigerende en mooie cover die me erg aanspreekt. In een vreemde vlek zien we in oranje-paars tinten van een vrouw die op de vlucht lijkt. De ondertitel: "Zal de seriemoordenaar weer toeslaan?" maakt me nieuwsgierig waardoor ik hoop op een spannend verhaal waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit.

 

Het verhaal:

De vijfentwintig jarige profvoetballer, Henrik Borg, wordt dood aangetroffen in zijn zomerhuisje net buiten Ystad. Het lijkt erop dat hij stierf aan een natuurlijke dood. Het enige merkwaardige is dat de overledene een blauwe roos op zijn borst heeft liggen. In diezelfde week volgen er nog twee nieuwe slachtoffers met net zo'n blauwe roos. Nathalie Svensson is net van haar vakantie aan het genieten als ze wordt opgeroepen voor deze zaak. Niet veel later wordt een bekende van de hoofdinspecteur Johan Axberg slachtoffer van deze "vreemde moorden" waardoor hij zich ook bij het team aansluit. Ze gaan samen op jacht naar een onbekende seriemoordenaar. Wat is zijn motief? Wat verbindt de slachtoffers met elkaar? Waarom moesten deze mensen sterven?

 

Mijn ervaring:

Jonas Moström heeft een levendige, maar ook meeslepende en gedetailleerde schrijfstijl. Hier moest ik in het begin even aan wennen, vooral omdat het verhaal direct van start ging, maar ik vind zijn schrijfstijl ook erg bijzonder, intrigerend en het heeft iets eigens waardoor het me erg fascineerde.


Het verhaal is geschreven vanuit meerdere perspectieven en het verhaal kent vrij veel personages. Hierdoor moet je wel als lezer erg scherp blijven en goed op blijven letten. De personages zijn realistisch, levendig en sterk neergezet. Het zijn duidelijk uiteenlopende persoonlijkheden, waarbij Jonas Moström bij een aantal van hen buiten de politiezaak die speelt ook het privéleven in de verhaallijn mee neemt. Daarbij verwacht ik, dat als je de vorige delen ook leest, deze personages meer diepgang krijgen en je ook daarin een vervolg in hun levens te zien krijgt.


Het is een super interessante, boeiende en sterke verhaallijn die erg goed in elkaar zit. Jonas Moström heeft duidelijk over de structuur en opbouw van het verhaal nagedacht. Het is wel een gedetailleerd en veelomvattend verhaal, waardoor je echt scherp moet blijven om alle gebeurtenissen, wendingen en personages bij te houden. Juist dit zorgt voor een goed uitgediept, sterk en scherp verhaal. Het verhaal neemt meermaals een wending die ik niet aan zag komen. Het is geen thriller waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit, al wordt het verhaal tegen het einde nog even erg spannend. Toch ben ik verrast en onder de indruk van het sterke en goede verhaal. De zaak wordt volledig afgerond en er blijven geen zaken onduidelijk. Wel eindigt het verhaal met een cliffhanger van het privéleven van Johan, waardoor ik erg benieuwd ben naar het volgende boek.


Tot de dood ons scheidt is een boeiende, fascinerende en gedetailleerde politiethriller. Jonas Moström heeft een levendige en meeslepende schrijfstijl. Naast de boeiende en interessante politiezaak van meerdere moorden geeft Jonas Moström ook een interessant kijkje in het privéleven van verschillende personages. Het is een verhaal met veel personages en gebeurtenissen, waardoor je scherp en alert moet blijven, maar hierdoor is het wel een sterk en goed uitgediept verhaal. Ik ben erg benieuwd naar de andere delen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page