top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Toxine – Rani de Vadder

Dit boek stond al even op me te wachten om eindelijk gelezen te gaan worden. Hoogste tijd om in deze Young Adult te gaan duiken.

Nederlands | Hardcover | 9789463967075 | Druk: 1 | februari 2020 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €15,00


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al 2 boeken van Rani de Vadder gelezen en haar schrijfstijl spreekt me enorm aan. Het magische meer en de Gifgave vond ik echt geweldig. Dit was ook de reden dat ik ook dit boek van haar gekocht heb. Helaas bleef het enige tijd liggen, maar nu is het eindelijk zover. De cover is echt een Rani de Vadder cover met de slangen, iets wat haar duidelijk weet te fascineren in haar verhalen. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf te gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

 

Mijn ervaring:

Je wordt meegenomen door de wachters en geofferd wordt aan de Opperheer. Door dit heftige begin wordt je gemakkelijk mee het verhaal ingezogen en leef je als lezer enorm mee met Khala en haar besluit om te vluchten.


Naarmate het verhaal vordert krijg je als lezer steeds meer informatie over haar gave, haar verleden en haar angst voor de Opperheer. Ook weet Rani de Vadder het personage Khala enorm goed uit te diepen en ook haar tijdens het verhaal te laten evolueren, aangezien de gebeurtenissen haar doen veranderen van bang meisje naar een enorm sterke vrouw. Ook de andere personages zijn goed en uniek neergezet, waardoor het verhaal een heerlijke diversiteit aan personages heeft.


De verhaallijn is goed opgebouwd. Naarmate het verhaal vordert krijg je als lezer ook steeds meer informatie rondom het hele offer gebeuren. Ook de onverwachte wendingen weten enorm goed de spanning in het verhaal te houden. Naarmate het plot vordert kwam ik echt op het puntje van mijn stoel te zitten. Hoe zou het gaan aflopen. Het plot wist me enorm te verrassen.


Toxine is een spannende, avontuurlijke young adult die ik absoluut aanraad. Het boek leest heerlijk weg en heeft een sterke verhaallijn met onverwachte wendingen. Rani de Vadder heeft me wederom weer enorm weten te verrassen met dit verhaal. Ik heb ervan genoten, hopelijk jij snel ook!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page