top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Trammelant op Texel – Lily Frank

Ik was een van de gelukkigen die mocht deelnemen aan de blogtour van dit zomerse en uitnodigende boek. Dank je wel Dutch Venture Publishing!

Nederlands | Paperback | 9789493265332 | Druk: 1 | oktober 2022 | 280 pagina's Dutch Venture Publishing| Prijs €17,95


Voor het lezen:

De zomerse en het vrolijke geel trekken bij deze cover gelijk de aandacht. En aangezien het op het moment hoogzomer is, is dit absoluut uitnodigend. De leuke illustratie doodles rondom de titel geven het een heerlijk feelgood gevoel. Wat ik dan ook hoop te verwachten. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Lily Frank, maar ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

Kitty heeft een burn-out. Vervelende herinneringen aan de laatste maanden voordat ze zich ziek meldde overspoelen haar regelmatig en alleen al het denken aan haar werk bezorgt haar de bibbers. Om los te komen van alles besluit ze om een weekje naar Texel te gaan. Eens kijken of het herfstweer daar de zorgen uit haar hoofd kan waaien! Alleen heeft ze dat niet met haar werkgever durven overleggen omdat ze zich al zo schuldig voelt dat ze overspannen thuiszit. Maar dan treft ze op de boot naar het Waddeneiland Mees, die éne collega die heeft bijgedragen aan haar burn-out en die wel de laatste persoon is die ze tegen wil komen. En laat hij nu net dezelfde week uitgekozen hebben om daar vakantie te vieren…

 

Mijn ervaring:

Vanaf het begin wordt je meegezogen in het leven van Kitty en haar beleving van een burn-out. Lily Frank heeft echt een feelgood-schrijfstijl. Ze schrijft vlot, krachtig met veel emotie en levendige dialogen. Het hoofdpersonage Kitty heeft Lily goed weten uit te diepen, je weet goed wat ze beleeft, maar ook wat er in haar omgaat. Hierdoor kan je je als lezer enorm goed met het hoofdpersonage identificeren.

Ook de andere personages in het verhaal heeft Lily Frank goed weten neer te zetten, waardoor het een leuke mix van verschillende personen in het verhaal wordt.


De verhaallijn is goed neergezet. Ook de burn-out van Kitty heeft Lily Frank enorm goed weten neer te zetten. Ze heeft goed weten te beschrijven hoe de ervaring van een burn-out daadwerkelijk is.

Door de leuke wendingen die het verhaal neemt, blijft het verhaal constant leuk om te lezen.

Tijdens het verhaal bezoekt Kitty meerdere bezienswaardigheden op Texel en krijg je ook als lezer wat (historische) informatie over de bezienswaardigheid of een stukje kennis. Aan de ene kant vind ik dit als lezer super interessant, want die dingen wist ik nog niet. Wel zorgde dat ervoor dat ik wat uit het verhaal kwam, wat weer jammer was.

Het plot was niet helemaal wat ik verwacht had, maar dat vind ik persoonlijk een pluspunt. Ik vind het persoonlijk leuk als dingen in een verhaal me weten te verrassen.


Trammelant op Texel is een heerlijke feelgood, die absoluut het lezen waard is. Buiten de leuke verhaallijn, wordt een burn-out en het terugvinden van jezelf besproken. Hierdoor is deze feelgood absoluut een verhaal met een extra laagje.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page