top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tussen licht en donker – Rian Sevenhuijsen

Deze serie wilde ik al een tijdje dolgraag lezen, nu ik zag dat deel 1 als luisterboek beschikbaar was, zag ik dit als mijn kans.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789020547467 |8 november 2023 Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Deze serie van Ryan Sevenhuijsen is zo uitnodigend dat ik de serie al enige tijd op mijn verlanglijstje had staan. Aangezien deel één nu beschikbaar was als luisterboek, zie ik het als een mooie kans van deel één te gaan genieten. Ik heb hoge verwachtingen, niet enkel door de stralende en uitnodigende cover, maar ook door de lovende en enthousiaste reacties die ik al op dit verhaal gehoord heb.

 

Het verhaal:

Amber is pas afgestudeerd als accountant. Ze krijgt van haar zus een reis naar Trømso cadeau. Alleen Amber zit niet zo op een vakantie te wachten. Haar zus probeert namelijk op deze manier haar iets duidelijk te maken. Amber moet een baan vinden en een eigen huis, zodat ze niet langer bij haar zus op de bank hoeft te wonen en haar eigen ruimte heeft. Omdat ze haar zus niet wil teleurstellen, besluit ze de vakantie aan te nemen en op pad te gaan. Solliciteren kan ze immers ook vanuit Noorwegen. De reis begint met een heftige en vroege sneeuwstorm waardoor Amber strandt op Oslo. Daar loopt ze het beroemde fotografe duo Storm en Raaf tegen het lijf. Als Raaf haar uitnodigt om mee naar de stad te gaan en daar te overnachten, besluit ze met hen mee te gaan. Ze had nooit kunnen bedenken welke gevolgen deze impulsieve actie zou hebben. Wat gebeurt er als je eerst je hart en dan pas je hoofd laat spreken?

 

Mijn ervaring:

Ryan Sevenhuijsen heeft een enorm vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, waarmee ze het verhaal op hele natuurlijke en fijne wijze weet te brengen. Het verhaal is ingesproken door Jantine van den Bosch, die een erg fijn stemgeluid en spreektempo heeft. Hierdoor kan je echt genieten van het mooie en ontroerende verhaal.


We volgen het verhaal van Amber. In het begin werd het personage klunzig, traag en wat dommige weggezet. Eerlijk gezegd irriteerde me dit in het begin een beetje, maar al snel veranderde dat en na een tijdje wist het hoofdpersonage Amber echt mijn hart te veroveren. Ryan Sevenhuijsen heeft hele realistische en uiteenlopende personages in het verhaal verwerkt, wat de levendigheid en het realisme vergroten. Ze gebruikt sterke en goede dialogen en de personages worstelen met hele menselijke dilemma's en problemen, waarin elke lezer zich ongetwijfeld zal herkennen.


Het verhaal heeft een mooie opbouw. Omdat Amber op reis gaat en daar nieuwe mensen ontmoet, worden de personages op hele natuurlijke wijze in het verhaal geïntroduceerd. Daarbij geniet je als lezer ook nog eens van de prachtige reis en ervaringen die Amber op doet tijdens haar reis in Noorwegen. Het is echt een op en top feelgood verhaal, met heerlijke ups en downs, drama en ontroerende momenten, maar ook zoals een echte feelgood behoort te hebben veel humor en hilarische momenten.


Tussen licht en donker is een prachtige feelgood, waarbij je kan genieten van een mooi liefdesverhaal, een reis door Noorwegen en de zoektocht naar jezelf. Ryan Sevenhuijsen heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, waardoor het een feelgood is waar je van het begin tot het einde van geniet. Dikke aanrader! Ik ben erg benieuwd naar de andere delen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page