top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tussen twee vuren – Laura Diane

Ik kreeg de kans van Jeanine om haar ontvangen recensie-exemplaar van Uitgeverij Clavis young adult te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789044846942 | 26 september 2022 | 304 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult| Prijs €21,95


Voor het lezen:

Ik ben dol op series en young adult, dus toen ik de vraag van Jeanine kreeg om haar recensie-exemplaar over te nemen, hoefde ik dan ook geen seconde te twijfelen. Daarnaast was, door de vele lovende en enthousiaste recensies, mijn interesse al gewekt om de boeken van Laura Diane te gaan ontdekken. Dit wordt dan ook gelijk mijn eerste kennismaking. De magische en kleurrijke cover van het Disney kasteel in donkere roze/paarse tinten geeft een beeld dat zeker mijn nieuwsgierigheid gewekt heeft.

 

Het verhaal:

2038, wanneer orkaan Andrea het zuiden van Florida heeft verwoest en Ayla ter nauwer nood uit een brand weet te ontsnappen, wordt ze samen met duizenden anderen opgevangen in een van de parken van Walt Disney World: het Magic Kingdom. Wonen in een attractiepark, dat klinkt als een droom die uitkomt. Helaas is de realiteit anders.. Een voedselschaarste dreigt en de raad van bestuur liegt over de ware reden. Ayla is vastbesloten de waarheid aan het licht te krijgen. Een dystopische young adult roman waarbij de magie van Disney iets duisters krijgt.

 

Mijn ervaring:

Wanneer je het boek open slaat is een prachtige zwart-wit illustratie te zien van Walt Disney World en verdere informatie omtrent het park. Door deze bizarre intro wordt direct mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dan begint het verhaal met een heftige en aangrijpende situatie van Ayla waarin ze zwemmend vecht voor haar leven en uiteindelijk terechtkomt in Walt Disney World. Aangezien dit voor Ayla ook een nieuwe omgeving en nieuwe mensen zijn, wordt je als lezer gemakkelijk meegenomen in de natuurlijke introductie van de verschillende personages naast Ayla. Door de heftige situatie van Ayla waarin het verhaal start, wordt je als lezer zo meegenomen dat je er gemakkelijk in mee gaat. Hieruit blijkt dat Laura Diane het personage goed heeft uitgediept.


Laura Diane heeft een hele vlotte, krachtige en beeldende schrijfstijl. Zonder moeite waan je je met Ayla in het bizarre dystopische Walt Disney World, of wat er nog van over is. Het verhaal is goed geschreven, waardoor het heerlijk leest en er een heerlijk tempo in de originele, verrassende en sterke verhaallijn zit. Door de wendingen blijft het verhaal je verrassen en kan je het boek niet wegleggen. Het plot was bijzonder goed en ook dit wist me te verrassen, wel zijn er nog veel vragen onbeantwoord, dus ik kan niet wachten op deel twee.


Tussen twee vuren is een sterk, origineel en verrassend boek. Het is enorm vlot, krachtig én levendig geschreven en de hoofdpersoon, Ayla, is enorm goed uitgediept waardoor je compleet in het dystopische verhaal en wereld van Walt Disney World waant. Het is enorm goed geschreven en de verrassende wendingen zorgen ervoor dat je het boek niet weglegt tot je het uit hebt. Het boek kent wel een enigszins open einde, waardoor ik nu al sta te springen om deel twee te gaan ontdekken. Een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page